Boek ons

Master Shredder

23-09-2015

Als ze maar leert lezen en schrijven, dan komt alles goed. Aan die gedachte hield Jo Lynam zich jarenlang vast. Maar haar dochter Emma is inmiddels 21 en kan niet lezen en schrijven. Bij haar zorgde een combinatie van het syndroom van Down en autisme ervoor dat ze deze vaardigheden nooit zal bezitten. Gelukkig bleken deze "tekortkomingen" uiteindelijk juist de basis te leggen voor de perfecte baan: Emma is Master Shredder.

Op school bleek dat Emma plezier beleeft aan het versnipperen van documenten. Het duurde even, maar uiteindelijk viel voor haar moeder alles op z'n plek. Dat Emma niet kan lezen is juist een perfecte kwalificatie voor iemand die vertrouwelijke documenten moet vernietigen! Ze startten een eigen bedrijfje en als Master Shredder heeft Emma inmiddels al vier klanten voor wie zij allerlei documenten in de papierversnipperaar mag stoppen. En het maakt niet uit hoe geheim die documenten zijn, ze kan ze toch niet lezen!

Bedankt voor de tip Jan!

Bron: ABC OPEN
3 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
Nelleke Poorthuis
23-09-2015

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Reageren onder dit verhaal kan helaas niet meer, maar we horen graag wat je wilt vertellen via contact@omdenken.nl.
J
Janny
27-09-2015
Volgens dit bericht zou een combinatie van " syndroom van down, autisme en een hazenlip" ervoor zorgen dat ze nooit zou kunnen lezen en schrijven. Het is volstrekte onzin dat in dit verband een hazenlip wordt genoemd.
J
Redactie Omdenken
28-09-2015
Het staat er inderdaad een beetje krom. Dit was bij Emma wel het geval, maar is natuurlijk geen universele regel. We hebben de tekst aangepast zodat nu hopelijk duidelijker is wat we bedoelen.
J
Lineke
28-09-2015
Inderdaad. En dubbel fout ook nog, want het heet niet 'hazenlip' maar schisis.