Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Mannequin challenge met Parkinson patiënten

11-01-2017

Je hebt het misschien wel voorbij zien komen de laatste tijd: de mannequin challenge. Het leverde geweldige filmpjes op waarin iedereen midden in een bezigheid bevroren is en alleen degene die filmt beweegt. Alsof je in een wereld vol mannequins belandt bent. Net als de Harlem Shake en de Ice Bucket Challenge waren deze filmpjes de afgelopen maanden ontzettend populair. Zelfs Hillary Clinton maakte er eentje als onderdeel van haar campagne. De boodschap: Don't stand still, vote today.

Parkinson

Een video maken waarin je heel lang stokstijf stil moet staan. Dat is al niet gemakkelijk, maar voor Parkinson patiënten absoluut onmogelijk. En daarom zijn ze juiste deze challenge aangegaan. Want stil staan is voor vele Parkinson patiënten niet te doen, dat wordt in deze video maar al te goed duidelijk. De boodschap is helder: Until there is a cure, life is our challenge.

Aandacht voor onderzoek

De maker van het filmpje, het Australische Parkinson's NSW, heeft als doel om meer aandacht te creëren voor de ziekte van Parkinson en geld op te halen voor onderzoek. Want hoe stupide de Ice Bucket Challenge ook leek, het heeft uiteindelijk ongelooflijk veel geld opgeleverd. Alleen in Nederland werd er al een miljoen euro gedoneerd, in Amerika kwam er dankzij de challenge in een maand tijd zelfs 80 miljoen dollar binnen. Laten we hopen dat deze bijzondere mannequin challenge dat ook weet te bereiken voor Parkinson patiënten.

Bedankt voor de tip Marieke!

Bron: Upworthy

Nelleke Poorthuis
11-01-2017
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden