zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Liefde of liefdadigheid?

23-07-2015
Liefde Of Liefdadigheid Klein

Nooit leuk als je huwelijk opeens niet doorgaat. Zeker niet als je de receptie al had betaald. Gelukkig kun je dan altijd nog een weldoener worden.

Phil LaBoon uit Pittsburgh zou gaan trouwen. Althans, dat dacht hij. De datum was geprikt, de feestlocatie gehuurd, de catering besteld. Er was maar één ding niet op orde: de liefde. Op de valreep besloot het paar dat het toch niet voor elkaar gemaakt was en werd het huwelijk afgeblazen. Een forse tegenvaller natuurlijk, emotioneel en financieel, want de receptie was al betaald.

Maar Phil zat niet bij de pakken neer en dacht zijn huwelijksfeest om tot een benefietactie. Vanaf 75 dollar konden mensen kaarten kopen voor het evenement, in ruil waarvoor ze lekkere hapjes en gratis cocktails kregen. De opbrengst ging naar Surgicon, een organisatie die zich inzet voor zieke kinderen in ontwikkelingslanden.

De reacties waren overweldigend. Phil kreeg reacties van meer dan achthonderd mensen die met de actie sympathiseerden en allemaal geld wilden geven aan Surgicon. Sommigen doneerden tienduizenden dollars.

Na afloop van zijn liefdadigheidsfeest kreeg Phil honderden vriendschapsverzoeken op Facebook, vooral van jonge vrouwen. En van moeders die hun dochters graag aan deze weldoener wilden koppelen. Dus met de liefde komt het vast ook wel goed.

Bron: Dailymail

23-07-2015
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden