zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Lesmateriaal Omdenken van Tumult

01-02-2017

In december 2015 kregen we een mail van Martina van Tumult. Ze was bezig met lesmateriaal over sociaal-emotionele vaardigheden voor het voortgezet onderwijs en wilde voor het hoofdstuk over 'gedachten waar je vrolijk van wordt' graag de theorie van het omdenken gebruiken. Daar zijn twee hele mooie lessen uitgekomen die Tumult en wij graag met jullie delen.

Lesbrieven

Tumult heeft twee lesbrieven ontwikkeld: een basisles van ongeveer 50 minuten en een korte versie van ongeveer 15 minuten. De verkorte versie kun je inzetten als deel van een les, het neemt hooguit twintig minuten in beslag en focust je leerlingen wel even op het Omdenken. (Hij is wel een beetje gericht op de start van het nieuwe jaar, maar ook op andere momenten prima in te zetten.) Met de originele versie, waar de verkorte versie een bewerking van is, kun je een heel lesuur of mentoruur vullen. Je leerlingen betrekken het Omdenken op een eigen situatie en trainen zo de vaardigheid. Op de blog van Tumult beschrijft Martina ook nog een aantal uitbreidingsmogelijkheden voor deze lesbrieven.

De basisles vind je hier, de korte versie kun je hier downloaden.

Heel veel plezier en succes met deze lessen. Laat ons weten hoe het ging! Dat kan door te mailen naar contact@omdenken.nl. Meer informatie over de lessen van Tumult vind je op hun website.

Tumult

Nelleke Poorthuis
01-02-2017
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden