zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Leren rekenen met darten

09-07-2019

Danny uit Bunschoten-Spakenburg is ontzettend goed in darten. Zo goed, dat hij zich vorig jaar in de herfst wist te plaatsen voor het WK Darts in Engeland. Helaas viel dat WK midden in de tentamenweek van zijn opleiding tot onderwijsassistent. Hoe wist hij dit om te denken?

ANGELIEK DE JONGE

foto: Angeliek de Jonge

Een WK laat je natuurlijk niet aan je voorbijgaan
Danny

Finale

Hij redde het in Engeland tot de halve finale van het WK en is nu vijfde van de wereld bij de junioren. Hoe tof! Eenmaal terug bleek hij alleen zo veel gemist te hebben op school, dat hij niet over kon gaan. Omdat hij nog geen 18 was, moest hij nog wel naar school, maar zou dat een verloren jaar zijn.

Leerplichtambtenaar

In overleg met de leerplichtambtenaar kwam hij tot een wel heel creatief idee: het geven van dartlessen met rekenopdrachten voor kinderen. "Als kind was ik zelf heel slecht in rekenen. Ik stond een 4,3 gemiddeld, tot ik ging darten." legt hij uit. Darten draait immers voor een groot deel om rekenen. "Laatste deed ik de rekentoets op de middelbare school en haalde gewoon een 10".

Twee vliegen in één klap

Zijn dartvereniging Double Bull en de Nederlandse Dartbond waren meteen enthousiast, samen maakten ze een lesprogramma. De lessen werden meteen een succes, hij kreeg zelfs al een aanvraag van een middelbare school. Met de gratis lessen slaan ze twee vliegen in één klap volgens Danny: "Kinderen leren op een leuke manier hoofdrekenen en ze maken kennis met de dartsport. Onze dartvereniging kon bijvoorbeeld wel wat jeugdleden gebruiken en hier zitten echte talenten tussen."

Meer lezen

Lees verder over zijn toffe initiatief in het artikel van AOB.

Dank voor de tip, Mascha!

Sabine Sterk
09-07-2019
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden