Boek ons

Omdenken is een kwestie van doen

02-09-2014

Afgelopen donderdag schreven wij hier over de Deense basisschool Tovshøjskolen. Het Jeugdjournaal maakte een prachtig item over de bijzondere gangen in dit schoolgebouw. Aangezien kinderen toch niet stoppen met rennen in de gangen (en rennen eigenlijk heel goed voor ze is), hebben ze hier speciale renbanen ingevoerd. In dit deel van de gang moet je juist rennen.

Fantastisch idee, prachtige uitvoering. Jullie waren het hartgrondig met ons eens. Volgens de statistieken heeft dit artikel maar liefst 238.927 mensen bereikt. Daar worden we bij Omdenken heel erg gelukkig van.

Maar is dit het dan? Stopt het met reacties als ‘wat een briljant idee’ en ‘dit zouden ze op iedere school moeten doen’? Nee toch? Er moet toch ergens tussen die 238.927 mensen iemand zijn die dit simpele maar zeer goede idee daadwerkelijk uit kan voeren? We kunnen wel liken, retweeten, vol bewondering naar het Jeugdjournaal kijken of op zoek gaan naar alle redenen waarom dit niet uitvoerbaar is. Maar we kunnen toch ook een verschil maken en dit echt doen?

Er zaten ook typische vastdenkers tussen de reacties...

Om jullie een beetje op gang te helpen, zullen wij de eerste school die in haar gangen een renbaan maakt belonen. Zij zullen zich officieel een Ja-maar vrij gecertificeerde school mogen noemen en mogen het hier afgebeelde emaille bord ter waarde van € 90,- op hun gevel schroeven. Uiteraard schrijven we dan voor onze website ook een lovend artikel over deze omdenkschool.

Omdenken is namelijk helemaal niet zo moeilijk. Het is gewoon een kwestie van doen. Succes!

9 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
02-09-2014

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Reageren onder dit verhaal kan helaas niet meer, maar we horen graag wat je wilt vertellen via contact@omdenken.nl.
A
Anoniem
04-09-2014
Een sticker waar the fuck werk jij haha
A
Anoniem
03-09-2014
Waarom zo beperkt. Ik kan zo een aantal overheidsinstellingen en multinationals noemen die ook gebaat zouden zijn met een officieel ja maar vrij bord aan de gevel
A
Omdenken
03-09-2014
Dat zijn we met je eens. Maar het gaat ons nu specifiek om het realiseren van renbanen in de gangen van scholen.
J
Jennie Pouwels
02-09-2014
Fontys Sporthogeschool te Eindhoven heeft dergelijke banen al in hun gebouw opgenomen! Bij de nieuwbouw zijn deze banen in de gangen gemaakt.
J
Jennie Pouwels
04-09-2014
Jep, ik werk daar en het is inderdaad voor studenten, medewerkers, bezoekers en in de middag/avond-uren voor kinderen die daar gebruik maken van de sportzalen!
Jullie zijn altijd welkom om te komen rennen (of springen)
J
Omdenken
03-09-2014
Wat leuk! Niet voor kinderen maar voor de studenten neem ik aan? Werk je daar Jennie?
E
Erik Maas
02-09-2014
Kei leuk idee. Laten we een certificaat invoeren voor managers. Door fris omdenken kan je een certificaat behalen door middel van bijvoorbeeld een sticker.
H
Heleen Langenbach
02-09-2014
Zo'n bordje aan de schoolgevel zou toch reuze-gaaf zijn!


Heleen Langenbach
Dir. CBS de Rank - Luttelgeest
H
Omdenken
03-09-2014
Dus er komt een renbaan in jouw school Heleen? :D