zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Omdenken is een kwestie van doen

02-09-2014
Vastdenkers

Afgelopen donderdag schreven wij hier over de Deense basisschool Tovshøjskolen. Het Jeugdjournaal maakte een prachtig item over de bijzondere gangen in dit schoolgebouw. Aangezien kinderen toch niet stoppen met rennen in de gangen (en rennen eigenlijk heel goed voor ze is), hebben ze hier speciale renbanen ingevoerd. In dit deel van de gang moet je juist rennen.

Fantastisch idee, prachtige uitvoering. Jullie waren het hartgrondig met ons eens. Volgens de statistieken heeft dit artikel maar liefst 238.927 mensen bereikt. Daar worden we bij Omdenken heel erg gelukkig van.

Maar is dit het dan? Stopt het met reacties als ‘wat een briljant idee’ en ‘dit zouden ze op iedere school moeten doen’? Nee toch? Er moet toch ergens tussen die 238.927 mensen iemand zijn die dit simpele maar zeer goede idee daadwerkelijk uit kan voeren? We kunnen wel liken, retweeten, vol bewondering naar het Jeugdjournaal kijken of op zoek gaan naar alle redenen waarom dit niet uitvoerbaar is. Maar we kunnen toch ook een verschil maken en dit echt doen?

Er zaten ook typische vastdenkers tussen de reacties...

Om jullie een beetje op gang te helpen, zullen wij de eerste school die in haar gangen een renbaan maakt belonen. Zij zullen zich officieel een Ja-maar vrij gecertificeerde school mogen noemen en mogen het hier afgebeelde emaille bord ter waarde van € 90,- op hun gevel schroeven. Uiteraard schrijven we dan voor onze website ook een lovend artikel over deze omdenkschool.

Omdenken is namelijk helemaal niet zo moeilijk. Het is gewoon een kwestie van doen. Succes!

02-09-2014
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden