zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Kunst maken met de postbode

12-12-2017 2 minuten leestijd

Meestal hoop je dat de postbode voorzichtig doet met jouw pakketje, zodat de door jou bestelde spullen ongeschonden arriveren. Helaas ondergaan de meeste pakketten toch wel wat gooi-en-smijtwerk onderweg. Bij de kunst van de Noorse ontwerpbureau Skrekkøgle is dat dus precies de bedoeling.

Kunst Maken Met De Postbode 1

Lichtzinnige omgang

Theo en Lars verstuurden regelmatig kwetsbare producten vanuit hun studio via de post en dat ging lang niet altijd goed. Maar in plaats van hun spullen inpakken in steeds meer lagen bubbeltjesplastic, ze beplakken met waarschuwingsstickers of klagen bij de postbedrijven, lieten ze zich inspireren door wat zij "de lichtzinnige omgang met pakketten" noemen.

Post Post

Ze bedachten Post Post, een aluminium kunstwerk dat in een dunne envelop verstuurd wordt vanuit Oslo en waarbij het de bedoeling is dat de postbode nietsvermoedend het echte kunstwerk creëert. Afhankelijk van hoe er met de envelop omgesprongen wordt, zal de sculptuur licht gedeukt of flink toegetakeld zijn. Zo ontstaat er een uniek en onvoorspelbaar kunstwerk. De enveloppen werden beplakt met stickers met teksten als 'Just don't care' en 'Handle with despair' om de bezorgers nog extra aan te sporen vooral niet te voorzichtig met dit poststuk om te gaan.

Omarmen

Helaas zijn Theo en Lars onlangs gestopt met Skrekkøgle, dus Post Post is niet meer verkrijgbaar. Wel kun je op hun blog nog bekijken hoe de verkochte werken er na verzending uitzagen. Laat je vooral inspireren door dit mooie voorbeeld van het omarmen van iets dat in eerste instantie een probleem lijkt, zodat het uiteindelijk de bedoeling wordt.

Bron foto's: Skrekkøgle/Post Post

Nelleke Poorthuis
12-12-2017
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden

Wie te veel achteromkijkt, struikelt over de toekomst.