zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Koffie 2.0

01-02-2021 1 minuut leestijd

Hoe zorg je ervoor dat oproepen op sociale media niet uit de hand lopen? Het is momenteel een flinke uitdaging voor de politie. Maar in Leiden kreeg een groep inwoners dit weekend precies waar ze om vroegen.

Koffie 2 0

Bron foto: Facebookpagina Politie Leiden Midden

Koffie? Dat valt te regelen!

“Via verschillende social media kanalen werd er opgeroepen om vanavond ‘koffie 2.0’ te gaan drinken in Leiden. Niet zomaar koffie, maar er werd duidelijk gehint om georganiseerd bij elkaar te komen om te rellen en plunderen.”, meldt Politie Leiden Midden op Facebook.

Koffie? Dat valt te regelen! Gewapend met klaptafels en thermoskannen verzamelden wijkagenten, handhavers, de teamchef én de burgemeester zich zoals afgesproken op het Beestenmarkt. Daar werden eventuele onruststokers opgewacht. Niet met een waterkanon, maar met een kop troost.

“Wij willen nog steeds graag in gesprek met onze inwoners. En natuurlijk willen we voorkomen dat onze mooie stad lijdt onder de demonstraties en rellen rondom de discussie over de avondklok.”, aldus de Facebookpagina.

Deze onverwachtse actie pakte fantastisch uit. In plaats van confrontaties of rellen, ontstonden er goede gesprekken tussen de agenten en de burgers. Het bewijst maar weer dat het ook belangrijk is om serieus naar elkaar te blijven luisteren.

En natuurlijk valt niet iedere confrontatie af te wenden met een kopje koffie. Maar de beste omdenkacties ontstaan juist door te spelen met verwachtingen en dat hebben ze in Leiden goed gedaan!

En de sociale media? Ook daar verschenen positieve reacties:

Koffie 2 0 Facebook Reacties

Bron

Tekst: Guido Hoogeboom
Bron: Facebookpagina Politie Leiden Midden

Guido Hoogeboom
01-02-2021
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden