zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Kamelen

07-08-2013
Camels at the pushkar fair rajasthan india 2023 11 27 05 30 11 utc min

Een oude Egyptenaar had 17 kamelen en 3 zoons. Om zijn zoons een levensles te leren, had hij in zijn testament een beschikking opgenomen, waar zij hun hoofd over zouden moeten breken. Hij had namelijk bepaald, dat zijn oudste zoon de helft van de kamelen zou krijgen, zijn tweede zoon 1/3 en de jongste 1/9 deel van de kamelen. Maar, zo had hij vastgelegd, de kamelen moesten uiteraard wel levend verdeeld worden. Dus geen halve beesten.

De drie jongens braken zich het hoofd hoe zij de kamelen zouden kunnen verdelen volgens de wilsbeschikking van hun vader. Ze kwamen er na lang wikken en wegen niet uit. En dus riepen ze de hulp in van hun wijze buurman. Deze wist raad. En zo werden de kamelen volgens de wens van hun vader eerlijk verdeeld, zonder dat er een beest geslacht hoefde te worden. Wat was de oplossing van de wijze buurman?

De buurman leende tijdelijk één van zijn eigen kamelen aan de drie jongens. Nu hebben ze 18 kamelen. De oudste kreeg de helft, oftewel 9 kamelen. De tweede neemt kreeg een derde deel, dus 6 kamelen en de jongste kreeg er keurig twee. Alles volgens afspraak. Nadat elke zoon zijn kamelen had gekregen, bleef er nog precies één kameel over. Die ging uiteraard keurig terug naar de buurman.

Lotte Reezigt
07-08-2013
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden