zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Juf en meester gaan virtueel

14-01-2021

Als leerlingen in quarantaine zitten, krijgen ze thuis les-op-afstand. Maar als het voltallige docententeam in thuisisolatie zit, wordt het een ander verhaal. Afgelopen oktober wisten ze daar in Antwerpen wel raad mee en ze dachten de situatie om.

Photo 1503676260728 1C00Da094A0B

In je eigen klas

De Antwerpse basisschool De Piramide dreigde de hele week te moeten sluiten vanwege een uitbraak van het coronavirus binnen het leerkrachtenteam. Alle docenten zaten thuis, ofwel omdat ze positief testten, ofwel in afwachting van een testresultaat. Wat was wijsheid?

Online onderwijs was natuurlijk een mogelijkheid, met de leerkrachten en de leerlingen elk in hun eigen huis. De Piramide besloot echter tot een andere, effectieve vorm: omgekeerd afstandsonderwijs. Alle kinderen kwamen gewoon naar school om in hun eigen klas van hun eigen leerkracht les te krijgen, maar dan via videostreaming. Zo konden ze in hun vertrouwde omgeving zitten en contact houden met hun klasgenootjes. En – ook niet onbelangrijk – zo konden hun ouders thuis ongestoord werken.

Dank je wel voor de tip Lex!

Tekst: Pam van der Veen
Bron: ATV

Redactie Omdenken
14-01-2021
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden

Vooruitgang ontstaat als onmogelijk samenvalt met onvermijdelijk.