zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Joyrider krijgt vlieglessen

15-09-2019

Wat als je een jongen van 13 betrapt die stiekem gestalde watervliegtuigen aan de praat krijgt, zonder enige opleiding? Straf in de vorm van een boete natuurlijk, maar waarom zijn talent niet ook gebruiken? Bewonderende piloten geven hem een kans.

Wat doet hij nou?

Een dertienjarige jongen uit Oost-China observeerde al een paar dagen de vliegtuigtechnici bij de Taihu Lake Hangar in Zhejiang (een provincie in de buurt van Shanghai) bij hun werkzaamheden. De bewakingscamera legde op een gegeven moment vast dat de tiener het terrein op gekomen is en hij een watervliegtuig van 450 kilo uit de hangar trekt, erin klimt en het ding zelfs aan de praat krijgt.

Zie je hieronder niks? Bekijk het filmpje hier.

“We pilots all admired him.”

Bewondering

Één rondje ging dat goed, na een botsing tegen het hek pakte hij gewoon een ander watervliegtuig dat er ook stond. Hiermee lukte het om drie rondes over de parkeerplaats te rijden.

Zijn ouders wisten hier niets vanaf, ze hoorden pas wat hij had gedaan toen medewerkers van de hangar de ongeveer 1000 dollar aan veroorzaakte schade kwamen verhalen. Dat is echter niet het enige wat de medewerkers mededeelden. De directeur vertelde dat alle piloten hem bewonderen en hij hem graag persoonlijk wil trainen om er als piloot te komen werken. Want als deze jongen na slechts een paar dagen observeren de vliegtuigen aan de praat krijgt, hoe zal dat dan gaan na een fatsoenlijke opleiding?

Foto: Weibo

Foto: Weibo

Talent

Maak gebruik van de talenten van de ander. Omarm diens eigenschappen volledig, kijk welke nieuwe mogelijkheden er zijn. Wat blijkt? Ze zijn een goudmijn. Hier lees je meer over in ons boek 'Ik ben oké, jij bent een sukkel'.

Bron

The Independent, Metronieuws

Dank voor de tip, Marianne!

Sabine Sterk
15-09-2019
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden