zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Je kan het dak op

11-02-2021 2 minuten leestijd

Of ze er nu wilden of niet: de medewerkers van elektrotechnisch bedrijf Homan uit Mijdrecht kregen zonnepanelen op hun dak. En ze moesten ze ook nog zelf plaatsen.

Hoogtevrees

Voor een bedrijf dat stroomvoorzieningen aanlegt op grote evenementen was 2020 wel een heel beroerd jaar. De agenda van directeur Peter Homan bleef dan ook angstvallig leeg. Toch liet hij zich niet voor één gat vangen. Hij paste de strategie van het elimineren toe: stoppen met wat niet (meer) werkt en kijken wat je dan overhoudt. Tijdens de eerste lockdown inventariseerde hij wat hij in huis had: kennis van elektriciteit en aansluitingen, hoogwerkers, ladders en medewerkers zonder hoogtevrees. De vraag was nu: wat kon hij daarmee?

Het Dak Op Uitgesneden

Medewerkers van Homan moesten hun eigen dak op.

Oefenmateriaal

Het antwoord diende zich al snel aan: zonnepanelen plaatsen. Best een logische nieuwe stap voor een elektrotechnisch bedrijf. Alleen, ervaring hadden Homan en zijn personeel nog niet op dat gebied. En daarop verzon de directeur creatieve oplossing nummer 2. Zijn medewerkers gingen die ervaring opdoen op hun eigen dak. Homan bood hen de zonnepanelen aan tegen kostprijs, zodat ze voor een laag bedrag hun huis konden verduurzamen, en tegelijkertijd konden oefenen met hun nieuwe werkzaamheden. Zo bekwaamde het bedrijf zich in een nieuwe tak van sport waar het ook na corona de vruchten van kan plukken. Homan nam inmiddels negen nieuwe mensen aan. En de medewerkers betalen voortaan lachend hun energierekening.

Tekst: Pam van der Veen
Bron: Homan & AD

Bedankt voor de tip John Hoogenboom!

Nelleke Poorthuis
11-02-2021
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden