zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Internationale doorbraak!

14-12-2022

Dit jaar verkocht Stella Nelissen, onze foreign rights manager bij de Marianne Schönbach Literary Agency in zeven gebieden de vertaalrechten van ons boek Huh?! De techniek van het omdenken. De Engelse rechten gingen in een zes-cijferige deal naar Ebury Publishing in het Verenigd Koninkrijk en Ballantine Books de Verenigde Staten en Canada. Dit wilden we al veel langer - we hebben ook een aantal boeken zelf in het Engels uitgegeven - dus we zijn extra trots dat het nu gelukt is!

Uitgeverij wereldkaart

praktisch maar met humor

The British are big fans

Suzanne Connelly van uitgeverij Ebury schrijft: ‘We’re big fans of Berthold’s philosophy and method of Flip-Thinking at Ebury. This book will help people to reframe their thinking and get ahead in life and in business. (…). I think the book is wonderfully practical and Berthold’s humour shines through.’

Maar het blijft niet bij Engels. De vertaalrechten zijn ook verkocht aan Feltrinelli in Italië, Lua de Papel in Portugal, Mann, Ivanov & Ferber in Rusland en Laguna in Servië. De meest recente toevoeging aan de lijst is Sejong Books, die na een veiling met vier partijen de vertaalrechten in Zuid-Korea in de wacht sleepte. Eenmaal, andermaal... De eerste buitenlandse edities van Omdenken zullen naar verwachting in het voorjaar van 2023 verschijnen.

Huh Engels Vierkant Cover
Met alle ellende in de wereld kan iedereen wel een dosis omdenken gebruiken.
Stella Nelissen

De hele wereld over

Stella Nelissen, onze rechtenmanager bij de Marianne Schönbach Literary Agency verwacht in 2023 nog meer landen aan het lijstje te kunnen toevoegen: ‘Omdenken is precies waar uitgevers (en lezers!) momenteel naar op zoek zijn: positief, toegankelijk en oplossingsgericht. Met alle ellende in de wereld kan iedereen wel een dosis omdenken gebruiken. Het heeft de potentie om net als het Deense Hygge of het Japanse Aikido, een internationaal ingeburgerde term te worden. De teams van Omdenken BV en Schönbach zetten zich daar gezamenlijk voor in.’

‘Omdenken’ is een algemeen bekend begrip in Nederland. Al dertien jaar lang schrijft Berthold Gunster, de grondlegger van het Omdenken-gedachtegoed, boeken waarbij in termen van mogelijkheden en niet van problemen wordt gedacht. Van zijn boeken zijn inmiddels al meer dan een miljoen exemplaren verkocht, met als absolute bestseller het rode cadeauboekje getiteld Omdenken. Met 258 weken is het de op één na langste notering in de Bestseller-60.

Huh?! - de techniek van het Omdenken verscheen voor het eerst in 2008 in Nederland, en verkocht in de loop van de jaren meer dan 100.000 exemplaren. Het meest recent verschenen boek in de Omdenken-serie is Omdenken op het werk, dat verscheen in november 2021.

Nelleke Poorthuis
14-12-2022
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden