zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Op een tropische dag naar de ijsbaan

20-07-2022 3 minuten leestijd

Gisteren was het in heel Nederland bloedheet. In Maastricht werd het maar liefst 39,4 graden, maar ook in de rest van het land kwam de temperatuur ver boven de 35 graden uit. En toch was het de dag dat de ijsbaan in Hattem open ging. Schaatsen kon je er uiteraard niet, maar coördinator Evert van Olst zag nieuwe mogelijkheden voor zijn ijsbaan in tijden van klimaatverandering.

De ijsvereniging heeft eigenlijk geen bestaansrecht meer.

Eens in de 3 of 4 jaar open

Het klimaat is aan het veranderen en dat betekent dat strenge winters met ijspret en schaatsplezier niet meer zo vaak voor zullen komen in Nederland. IJsvereniging-coördinator Evert vertelt in dit artikel in de Stentor dat de toekomst er voor zijn ijsbaan in Hattem niet zo best uit zag: "De ijsvereniging heeft eigenlijk geen bestaansrecht meer. Met de opwarming van de aarde wordt het schaatsen elk jaar minder. Afgelopen winter gingen we helemaal niet open. We hebben berekend dat we in de toekomst waarschijnlijk eens in de drie of vier jaar open kunnen."

I Jsbaan hittegolf

Bron foto: video van de Stentor

Nieuwe mogelijkheden met de aanwezige voorzieningen

Een ijsbaan die bijna altijd dicht is, dat is natuurlijk zonde. Zeker omdat er op het terrein flink geïnvesteerd is in de nodige voorzieningen.

En toen ging er bij Event een lichtje branden. Want de voorzieningen die nodig zijn voor een ijsbaan, komen grotendeels overeen met wat je nodig hebt voor een zwemplas en een stadsstrand. En dat is iets waar al lang vraag naar was in deze omgeving.

Hij zag de nieuwe mogelijkheden en laat nu als de temperatuur boven de 20 graden is, 25 centimeter grondwater in een kuil lopen. Daardoor is de ijsbaan nu de perfecte plek voor uren waterpret voor kleine en grote kinderen. Luchtbedjes, wit zand en parasols maken het helemaal af.

Nu nog gratis...

Omdat dit het eerste jaar is, kun je de spetterplas in Hattem nu nog gratis bezoeken. Maar het idee is dat je volgend jaar lid moet worden van de ijsclub om toegang te kunnen krijgen. Kost maar 6 euro per jaar. Goedkoper dan een dagje strand én zo kan de ijsclub blijven bestaan voor als we toch nog getrakteerd worden op een strenge winter. En komt die niet, dan is dat niet zo erg. Evert heeft namelijk de smaak te pakken gekregen. "Daarachter willen we volgend jaar twee beachvolleyvelden maken. En er wordt ook al geskeelerd door de skeelerclub. We willen toe naar een multifunctionele vereniging en eigenlijk willen we ook van de naam ijsbaan af. Dat dekt de lading niet meer. In september gaan we open met een nieuwe naam.", vertelt hij De Stentor. Lekker omgedacht!

Bron: De Stentor

Bedankt voor de tip Corine!

Nelleke Poorthuis
20-07-2022
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden