zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

I just like to play

23-01-2020

De man op het plaatje hieronder is Will Boyajian. Toen hij een paar jaar geleden vanuit een klein dorpje naar New York City verhuisde, greep de daklozenproblematiek van de stad hem enorm aan. Hij wilde graag helpen. Dus bedacht hij Hopeful Cases.

I Just Like To Play 2
Ik wil de manier waarop we denken over geld doneren, dakloze mensen en armoede veranderen.
Will Boyajian

Gitaarkoffers vol hoop

Het idee achter Hopeful Cases? Will vertelt: "Ik ga naar een metrostation en speel rock 'n roll liedjes uit de jaren vijftig op het perron. Reizigers gooien geld in mijn gitaarkoffer. Er staat een bordje naast waarop staat dat als je dakloos bent of het nodig hebt, je zoveel geld kunt pakken als je wilt. Gedurende de dag doneren mensen geld en andere mensen pakken geld. Ik probeer aan het einde van de dag op nul uit te komen."

Met dit project wil hij de manier waarop we denken over geld doneren, dakloze mensen en armoede veranderen. In een grote stad als New York heb je volgens Will maar drie keuzes: je negeert het probleem, je trekt het je ontzettend aan of je doet er daadwerkelijk iets aan. Will koos voor die laatste optie. Samen met de andere artiesten die zich bij hem aansloten, is hij regelmatig in de metro te vinden met een gitaarkoffer vol hoop.

Bedankt voor de tip Ineke!

Bron: website Hopeful Cases en hun Instagramaccount

I Just Like To Play 3
Nelleke Poorthuis
23-01-2020
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden

Ik heb geen spiegel nodig. Ik heb pubers.