Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Hoe Merkel ons de camper inkreeg

09-06-2021

We slingeren bij Omdenken iedere dag inspirerende en motiverende teksten op rode tegeltjes het internet op. Zoals Soms zijn de dromen die uitkomen, de dromen waarvan je niet eens wist dat je ze had. Of Soms is niet krijgen wat je wilt, precies wat je hebben moet. En wat dacht je van Als niets zeker is, ontstaan er nieuwe mogelijkheden. Dat klinkt natuurlijk een stuk simpeler dan dat het is. Gevalletje makkelijker gezegd dan gedaan.

Maar is dat wel zo? Want deze website staat ook vol verhalen van mensen die inderdaad in de grootste tegenslag een nieuwe mogelijkheid zagen en bereid waren om volledig met een probleem mee te bewegen. Voorbeelden uit de praktijk, uit het leven gegrepen. Daarom kan ook onderstaand verhaal van Carmen niet ontbreken op onze website.

Een cadeautje waar je eigenlijk niet op zat te wachten

Gedwongen situaties leiden soms naar de mooiste plekken. Ik noem het ook wel cadeautjes waar je eigenlijk niet op zat te wachten. Maar als je ze eenmaal hebt gekregen, kun je ze maar beter uitpakken en ervan genieten. Mijn meest recente cadeau kreeg ik van bondskanselier Merkel. Met Pasen kondigde ze aan dat reizigers uit Nederland niet meer welkom zijn in Duitsland zonder negatief testbewijs.

Wij wonen in Duitsland, 100 meter over de grens. Ons kantoor is in Nederland. Onze zoon gaat in Nederland naar school. Onze vrienden wonen er. We rijden dus dagelijks de grens over. En weer terug. Concreet zou de maatregel voor ons betekenen dat we ons elke 3 dagen moeten laten testen en € 270 per week kwijt zijn aan testen. Om over het logistieke gedoe niet te spreken.

Nu moet je weten dat ik al jaren droom van een leven als nomade. Maar wanneer start je daarmee? Zolang er geen noodzaak is... Dankzij Merkel werden wij 'gedwongen' om creatief na te denken: hoe kunnen we het gedoe omzeilen? De oplossing: tijdelijk in Nederland gaan wonen in onze camper. Vandaag drie weken geleden namen we intrek in ons 'bolle neusje' uit 1970. Man, kind, hond en kat. Een vuurdoop voor ons. Passen en meten. En ja, ook wennen. Maar mensen: wat is het leven mooi.

Nelleke Poorthuis
09-06-2021
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden