zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Het slechtste van 2016?

14-12-2016

Ieder jaar publiceren we in januari een lijst met het beste van afgelopen jaar. De beste spreuken en de best gelezen omdenkverhalen. Logisch, want successen moet je vieren en het geeft ons de kans om 10 dagen lang het allerbeste wat we te bieden hebben te laten zien. Gaan we dit jaar ook zeker weer doen. Maar Mario van Vakantaseren besloot het ook eens anders aan te pakken. Hij deelde onlangs zijn minst gelezen verhalen van 2016 in de Bottom 5. Want, betoogt Mario, de minst gelezen verhalen zijn niet per definitie slecht.

Alles speelt mee

Dat zijn we helemaal met hem eens. Ook wij merken dat het soms ontzettend lastig is om te voorspellen of een omdenkverhaal veel gelezen zal worden. Soms is de titel misschien niet goed of de foto niet zo mooi. Maar het kan ook liggen aan het moment waarop we het verhaal publiceren of de tekst die we gebruikt hebben bij het delen van het verhaal op Twitter en Facebook. Kortom: verhalen die minder gelezen zijn, zijn niet per se slechter. Met deze lijst krijgen ze een tweede kans. En wie weet schieten ze dankzij deze bottom 10 toch nog de top 10 in! Of niet. Dan waren ze gewoon toch de slechtste van 2016. Die moeten er immers ook gewoon zijn...

10. Tosti met zure matten

Op nummer 10 een column van Jacky van de Goor over wat je kan leren van jouw kind die graag zure matten op zijn tosti eet. Het is wellicht een wat vreemde titel, maar ik zou zeggen: probeer dit artikel eens.

9. Dikke walvis

Scholiere Dannie McMillian werd door klasgenoten dikke walvis genoemd en dacht deze scheldnaam om. Dat resulteerde in meer dan 11.000 dollar voor de organisatie Save the Whales. Deze dappere meid verdient meer aandacht.

8. Huiskamerrepetitie

Een van de verhalen in deze lijst in de categorie Alledaags Omdenken. We snappen wel dat jullie graag levensveranderende verhalen lezen. Maar het omdenken zit ook vaak in de kleine dingen. Juist in de kleine dingen. Want die kunnen verrekte irritant zijn. Zoals wij altijd zeggen: mensen struikelen niet over bergen, alleen over molshopen.

7. Beachvolleybal

Wederom eentje in de categorie Alledaags Omdenken. Deze omdenkactie vonden wij zo leuk, dat hij zelfs in ons boek 'Ja' staat. In het hoofdstuk 'maak er wat van'. Want wat zou jij doen als jouw tuin per ongeluk volgestort wordt met wit zand?

6. We hebben het beter dan ooit

In dit artikel schrijft Gerben van 't Hof dat we het tegenwoordig op alle fronten beter hebben dan ooit te voren. Iets om niet uit het oog te verliezen terwijl we ontevreden zijn over onze eigen levens en de wereld in het algemeen. Het is verre van perfect, maar wel beter...

5. Lekkage

De nachtmerrie van iedere huiseigenaar: lekkage. Maar Helen is het type dat zo'n situatie aangrijpt om iets te doen dat ze al veel langer wilde. Weer zo'n heerlijk voorbeeld van omdenken is alledaagse situaties.

4. Hemelswater

Bier gemaakt van regenwater, dat vat het idee van Joris Hoebe wel redelijk samen. Misschien geen populair artikel omdat het toch een beetje smerig klinkt? Ik heb het bier geproefd en ik kan je garanderen: het smaakt heerlijk!

3. Van bosbrand naar whisky

Dit artikel is redelijk recent en heeft dus minder tijd gehad om lezers te verzamelen als de anderen. Misschien dat het daarom op nummer 3 staat? Want wij vinden het echt tof dat iemand zo creatief is dat hij van een verbrande pallet mout een heel bijzondere whisky weet te maken. En ook nog geld ophaalt voor de brandweermannen die hun leven wagen bij het blussen van de bosbranden.

2. Tegenwind

Je zou toch denken dat we allemaal wel eens last hebben van tegenwind in ons heerlijk winderige fietsland. Margreet ontdekte een manier om heel anders tegen tegenwind aan te kijken. Sinds kort heb ik die manier zelf ook toegepast en bij mij werkt het ook. Het is ook nog eens heel goed voor het milieu! Als je nu nog niet nieuwsgierig bent, dan weet ik het ook niet meer hoor. Lees hier meer.

1. Speuren in sloopafval

Ik had nooit verwacht dat op nummer 1 een verhaal zou staan over dieren. Dieren doen het op internet normaal gesproken heel goed! Maar dit artikel over reddingshonden staat ook nog niet zo lang op onze website en is gepubliceerd op een zondagochtend. Dus ik denk dat jullie allemaal nog lagen te slapen.

 

Nelleke Poorthuis
14-12-2016
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden