zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

 Het is tijd om je planning om te denken

12-07-2023

Bij Omdenken zijn we klaar met volle agenda's. Met strakke planningen. Met zoveel moeten. En dat je dat alles dan ook nog moet doen als de beste versie van jezelf. Tijd om je planning om te denken. Met de nieuwe Omdenken planner hoeft niks, maar mag en kan alles.

Omdenken Planners 20

De planner van Omdenken is een ander soort planner dan je mogelijk gewend bent. Het is een tijdloze planner met vooral veel ruimte en mogelijkheden. Waarom dat zo is heeft alles te maken met de omdenken filosofie; een manier van denken en doen waarmee je van een probleem een mogelijkheid maakt.

Bij omdenken kijk je naar de werkelijkheid zoals die is en onderzoek je wat je daarmee zou kunnen doen. Je gaat dus niet uit van wat je zou moeten doen, je gaat uit van wat je zou kunnen doen. Een ogenschijnlijk klein, maar cruciaal verschil.

Omdenken Planners 29

Je hoeft niks

Waarom dan toch een planner uitbrengen? Simpel! Het is de kunst om mee te bewegen als er iets onverwachts op je pad komt. Want zoals verwacht loopt alles anders.

De meeste planners vragen je om allerlei doelen te stellen: hoeveel je wilt afvallen, hoe productief je moet zijn deze week, hoe vaak je gaat sporten, of je wel genoeg in je dagboek schrijft, of je wel genoeg aan ‘zelfzorg’ doet. En o ja: drink je wel genoeg water op een dag? En denk erom, je moet alles wel mindful doen natuurlijk. Het risico van dergelijke ogenschijnlijk onschuldige doelen is dat je jezelf voortdurend de onderliggende boodschap geeft dat het niet goed genoeg is, of erger, dat jij zoals je nu bent niet genoeg bent. Waarom zou je anders voortdurend allemaal doelen moeten stellen?! Door te hopen dat je in de toekomst het geluk zult vinden, maak je jezelf in het hier en nu ongelukkig. Het werkt dus averechts.

Dat bedoelen we dus niet. Je hoeft niks. Jij bent het vertrekpunt van alles wat je onderneemt. Je bent er. Dat is een feit. Je hoeft je niet te bewijzen om er te mogen zijn, je hoeft geen succes te hebben om geaccepteerd te kunnen worden.

Omdenken Planners 32

Heb je zin om dingen te plannen? Doe dat vooral.
Heb je daar geen zin in? Doe het niet.

Niemand kan je voorschrijven hoe je moet leven. Daar zul je je eigen regels voor moeten bedenken. Die kunnen en willen wij je niet voorschrijven met deze ‘planner’. Er bestaat niet zoiets als ‘de methode’ voor hoe je moet leven.

Deze planner is datumloos. Je kunt met deze planner dus beginnen en eindigen wanneer je wilt. Je vult zelf je data in. Deze planner biedt vooral één ding. Open ruimte. Een mogelijkheid om dingen te laten gebeuren. Om het beeldend te zeggen: een leeg vat is een vat vol mogelijkheden.

Dus vul ‘m lekker zelf in. Koop een dikke en een dunne stift, klad met verf, of potlood, net wat jij wilt, en wat voor jou werkt.

Hou je van lijstjes? Vooral doen.
Hou je van symbooltjes? Maak je eigen legenda
Ben je gek op droedelen? Kladder er lekker op los.

Maar als je tóch behoefte hebt aan sturing, dan hebben we je alvast geholpen door elke lege pagina een labeltje te geven. Mag je ook wegkalken, dat is aan jou. En als je genoeg hebt van plannen, gebruik ‘m dan als tekenblok, dagboek of vooruit, als (duur) wc-papier.

En hopelijk kun je soms ook nog iets met onze quotes. Die staan er ter illustratie, niet om per se op te volgen. Dus zie maar.

Ons motto: Relax. We doen allemaal maar wat joh.

Omdenken Planners 37

Drie verschillende soorten

Benieuwd?

De planners zijn nu te koop in onze eigen webwinkel en bij een boekhandel bij jou in de buurt. Bekijk het inkijkexemplaar van de reguliere planners of een inkijkexemplaar van de editie speciaal voor docenten zodat je een beter beeld hebt van de binnenkant. In de video hieronder krijg je ook een beetje een gevoel bij het formaat, soort papier en de inhoud.

Nelleke Poorthuis
12-07-2023
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden