Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Het beste van 2018

12-01-2019

Traditiegetrouw beginnen we het nieuwe jaar met een klein beetje terugkijken. Onze redactie is wederom de statistieken ingedoken om uit te zoeken welke spreuken en verhalen het beste van 2018 waren. Welke werden het vaakst gedeeld, het meest geliket en welke waren voer voor de interessantste discussies? De afgelopen dagen hebben we deze spreuken en verhalen al met jullie gedeeld via Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram en onze Omdenker van vandaag nieuwsbrief. Hieronder vind je het overzicht om nog een keer na te genieten van het beste van 2018. En dan is het nu echt tijd om vooruit te kijken. In 2019 ontvangen we weer heel graag al jullie inspirerende spreuken en prachtige omdenkverhalen, dus deel ze vooral met ons!

Omdenkspreuken

  1. De belangrijkste regel in de zorg? Volgens mij dat je altijd eerst naar de mens kijkt en dan pas naar de regel. (Luc Pluijmen)
  2. Soms is het gras aan de overkant groener omdat het nep is.
  3. Op school: zit stil, wees rustig, hou je mond. Op het werk: wees assertief, kom met ideeën, doe pro-actief.
  4. Blijf uit de buurt van negatieve mensen. Zij hebben een probleem voor iedere oplossing.
  5. Als je de weg kwijt bent, kom je nog eens ergens.
  6. Als je het niet meer trekt, moet je duwen.
  7. Ik heb vandaag papadag. Als moeder heb je dat echt af en toe nodig om bij te tanken.
  8. Denken is zo buitengewoon vermoeiend dat velen de voorkeur geven aan oordelen. (Brian ter Braak)
  9. Niemand is compleet waardeloos, je kan altijd nog als slecht voorbeeld dienen.
  10. Als de juf zegt dat ik niet luister, bedoelt ze dat ik niet gehoorzaam. Dat heb ik haar nu 2x verteld, maar ze luistert niet.

Omdenkverhalen

#10 - Eenzame patiënten bellen

Uit onderzoek blijkt steeds vaker dat eenzaamheid een ziekte is. Wat doe je daaraan? Deze directeur van een gezondheidsorganisatie bedacht een simpel plan.

#9 - In Zeist willen ze meer woonwagens

Toen de burgemeester van Zeist met een woonwagenkamp vol problemen werd opgezadeld, deed hij iets geks. Hij besloot het kamp uit te breiden tot het grootste van Europa!

#8- Het voordeel van droogte

Voor sommige mensen was de droogte van de zomer van 2018 een nachtmerrie. Maar voor deze archeologen ging er een wereld open! Bekijk de unieke foto's en lees meer.

#7 - Pen kwijt

Daar kwam ze weer eens aan, één van mijn vaste klanten in mijn winkeltje. En zo te zien had ze ook weer eens slechte zin. Ze wilde vijftien wegwerp-balpennen van me. Elke keer legde ze namelijk een pen bij de vaste telefoon boven; elke keer was die weg; elke keer. En dan legde ze er elke keer maar weer een nieuwe neer; elke keer en elke keer weer opnieuw. Het hield nooit op. Nooit. Nooit. Nooit. En elke keer moest er maar weer een nieuwe komen. Ze ergerde zich kapot. Lees verder.

#6 - Zesjesstudenten

Studenten die gaan voor de voldoende, maar daar precies genoeg inspanning voor leveren. Die moet je aannemen. Waarom? Zij krijgen geen burn-out.

#5 - Vaccineren

In deze column reageert Berthold op het dilemma van Bianca, die niet weet of ze haar pasgeboren dochtertje moet vaccineren. LET OP: er wordt sarcasme gebruikt. 😉

#4 - Een meedenkende politieagent

Als iemand bang is, is onze eerste neiging vaak om die angst weg te nemen. Maar meestal is de angst erkennen dan toch het beste wat je kunt doen. Een mooi verhaal over hoe een politieagent omging met een jongen met een psychose.

#3 - Draai het eens om

Als je mensen wilt verleiden tot het vertonen van gewenst gedrag, moet je goed nadenken over hoe je iets aanbiedt. Daar kwamen ze op de Universiteit van Winchester achter toen ze iets veranderden in de prijs van hun koffie.

#2 - Dief krijgt tweede kans aangeboden

Toen Siebe Martijn ontdekte dat al het gereedschap uit de bus van zijn medewerker Jelle gejat was, deed hij een wel heel bijzondere oproep aan de dader.

#1 - Hoera, een lastige collega!

Omarm je zeurende, zeikende en zanikende collega's want ze zijn geweldig goed voor je brein!

Nelleke Poorthuis
12-01-2019
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden

Soms kan een probleem pas verdwijnen als we stoppen met oplossen.