zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Hardlopen langs kasten

04-02-2024

Op zondag 3 maart vindt een heel bijzonder hardloopevenement plaats in Vorden. Deelnemers van deze wedstrijd lopen 10, 21 of 30 kilometer en kunnen onderweg genieten van kasten. Ja, dat lees je goed. Kasten. Allemaal dankzij een foutje...

Rennen langs kasten kleiner

Medailles

Zoals je gewend bent van een hardloopwedstrijd, krijg je ook bij de Achtkastelenloop in Vorden al jaren een medaille als je over de finish komt. Die worden speciaal ontworpen door de organisatie en vanwege de levertijd al negen maanden voor het evenement besteld.

Traditiegetrouw kregen deelnemers altijd een bosje narcissen uitgereikt bij de finish. Daar stoppen ze dit jaar mee, dus heeft de organisatie een medaille ontworpen waarop de narcis centraal staat. “Zo blijft de herinnering aan ‘het bosje narcissen’ voor de deelnemers vereeuwigd. De medailles zijn prachtig. Ze zijn al in ons bezit.” laat de organisatie op Facebook weten.

Toen de medailles geleverd werden, bewonderden ze het ontwerp en de uitvoering. Prachtig! Tot ze nog een keer goed keken. Wacht even... wat staat daar? In plaats van Achtkastelenloop staat er op iedere medaille AchtKASTENloop. Oeps.

Uniek evenement

Ze kunnen niemand de schuld geven. Er hebben heel veel mensen naar het ontwerp gekeken, ook de leverancier van de medailles. En de spelfout is niemand opgevallen. Maar goed. Wat nu? Alle 1.200 medailles vernietigen en nieuwe laten maken vond de organisatie geen goed en duurzaam idee. Ze kozen voor omdenken.

“We lieten ons echter niet op de KAST jagen. We willen de medailles ook niet in de ijsKAST leggen, dus… Dit jaar voor één keer de AchtKASTENloop. Waar u op uw route naast de prachtige kastelen, ook KASTEN kunt bewonderen. We plaatsen ze langs de route, de KASTEN. U kunt er een selfie maken, als u dat wilt.

En uw inspanning wordt beloond met de helemaal unieke eenmalige prachtige medaille, waarmee u kunt bewijzen dat u er echt bij was. De medaille met narcis en KAST. De inschrijving is geopend.”

Is het probleem de bedoeling?

De organisatie denkt om door van hun probleem de bedoeling te maken. De spelfout zorgt nu voor een nieuwe mogelijkheid, eentje die er zonder de fout nooit was geweest.

De vraag ‘Is het probleem de bedoeling?’ zou je als de wondervraag van het omdenken kunnen zien. Soms kun je met behulp van deze vraag het probleem in één keer veranderen in een mogelijkheid, alsof het probleem daadwerkelijk de bedoeling was.

lees meer over omdenken
Zvlaa 1

Bronnen: Facebookevent Achtkastelenloop & De Gelderlander

Bedankt voor de tip Maaike, Claudine, Irma en Margreet!

Heb jij ook een omdenkverhaal?

Iedere zondag lees je op deze website een Omdenkverhaal. Kom je zelf zo'n verhaal tegen? Bijvoorbeeld in de krant, op je werk, thuis of online. Of heb je zelf iets omgedacht dat perfect past tussen alle Omdenkverhalen op deze website? Laat het ons dan vooral weten, want we zijn altijd op zoek naar fraaie voorbeelden. Mail jouw verhaal of tip naar contact@omdenken.nl. Dank je wel!

Nelleke Poorthuis
04-02-2024
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden