Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Gratis boodschappen voor winkeldieven

17-02-2021 2 minuten leestijd

In Massachusetts reageerde een politieagent van Somerset op een melding van winkeldiefstal, maar hij vond dat ‘de straf niet bij de misdaad paste’. Daarom besloot hij de daders een handje te helpen.

Kerstinkopen

Vijf dagen voor kerstmis werd agent Matt Lima opgeroepen om naar een plaatselijke supermarkt te komen om twee winkeldieven aan te houden. Bij aankomst hoorde hij dat twee vrouwen met twee kinderen een deel van de boodschappen niet had afgerekend bij de zelfscankassa en zo de winkel probeerden te verlaten.

Toen hij de verdachten apart nam, vertelden de vrouwen dat ze al een tijdje in een moeilijke periode zaten. Het verlies van hun baan en de verzorging van familieleden zorgden ervoor dat ze niet genoeg geld hadden om een kerstdiner voor de kinderen op tafel te zetten. Ze werden door een medewerker op heterdaad betrapt toen ze een deel van de kerstinkopen niet hadden gescand.

Cadeaukaarten

Agent Lima gaf de vrouwen een winkelverbod, maar vond een boete te ver gaan. “Ik heb twee dochters van ongeveer dezelfde leeftijd, dus het raakte me om hen zo te zien.” Het ging niet om cosmetische of luxeproducten, wat niet afgerekend was bestond alleen maar uit etenswaren. Het kerstdiner voor de kinderen. “Ik kan me voorstellen dat deze mensen wanhopig waren. Ik zou niet weten hoe ik zou handelen in zo’n situatie,” zei Lima.

Om ervoor te zorgen dat de familie toch nog kon genieten van een volwaardig kerstdiner, kocht Matt voor 250 dollar van zijn eigen geld aan cadeaukaarten bij de winkel. Die konden ze uiteraard bij een andere vestiging inleveren, aangezien het winkelverbod al van kracht was.

Zorg voor de samenleving

De vrouwen waren flink verbaasd door de onverwachte actie, maar ook ontzettend dankbaar dat Matt op deze manier empathie toonde. Lima kan ook rekenen op steun van zijn leidinggevende, politiechef McNeil: “Ik wil Lima graag persoonlijk feliciteren met deze actie. Het is een prachtig voorbeeld van wat het inhoudt om voor een samenleving te zorgen, niet alleen de wet te handhaven.”

Tekst: Guido Hoogeboom
Bron: Good News Network

Guido Hoogeboom
17-02-2021
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden