zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Goudvissen in telefooncellen

08-10-2017

Omdenken is denken in termen van mogelijkheden en niet van problemen. Het is een manier van denken waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is, en wat je daar mee zou kunnen. En soms zorgt dat voor nieuwe creatieve mogelijkheden. Neem bijvoorbeeld ouderwetse telefooncellen.

Telefooncellen, je kent ze uit films, verhalen van vroeger of bent er misschien wel mee op de foto geweest in London. Maar wedden dat het jaren geleden is dat je gebeld hebt vanuit een telefooncel? Dit komt dan ook omdat bijna iedereen tegenwoordig een mobieltje heeft waardoor telefooncellen niet meer gebruikt worden. Hierdoor zijn er veel buiten gebruik en nemen ze alleen nog maar onnodige ruimte in. Een probleem dus…

Nieuwe functies

Verschillende kunstenaars hebben het probleem van lege telefooncellen omgedacht tot mogelijkheid en ze een nieuwe functie gegeven. Zo zijn er telefooncellen getransformeerd in banken, boekenkasten en zelfs een toilet. Maar het idee begon allemaal in Osaka (Japan), waar de telefooncellen in aquariums veranderd werden. 

Meer leuke voorbeelden van getransformeerde telefooncellen vind je hier en hier.

Bedankt voor de tip Mad!

Foto's: via OHMZ & Citylab

Anne Diederik
08-10-2017
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden