zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Werd gezocht: mensen die niet kunnen skiën.

08-03-2019

Het outdoor-kledingmerk Tenson liet hun kleding al jaren testen door de beste, meest ervaren skiërs. Prima natuurlijk, maar wordt de kleding dan echt goed getest? Is een constant vallende beginneling eigenlijk geen betere proefpersoon? Vallen uit de lift, achterover de berg af, noem maar op. Hoog tijd voor kluns-testers!

Sabine valt te ski

Dit gaat de goede kant op.

Vacature

Tenson plaatste een vacature op hun website. Wat ongetwijfeld begon als grapje, werd in no time door allerlei media gedeeld en door duizenden mensen gezien. Niet gek, want de vacature was wel heel creatief:

Belangrijkste kwalificaties

  • We vragen een expert in vallen. In de rij voor de lift, uit de lift, op de piste, maakt niet uit.
  • In het funpark is je enige truc een onopzettelijke 'eagle'
  • Je hebt geen idee wat carven, paralel skiën of bergski betekent
  • Bij het huren van skischoenen moet je altijd wel een paar keer terug: er moet toch iets mis zijn met die dingen dat het zo veel pijn doet?

Taken

  • Neem de skilift naar de top
  • Ski naar beneden (of probeer iets wat daarop lijkt)
  • Doe het nog een keer
  • Vertel ons hoe de Tenson kleding beviel
We willen innovatieve, functionele kleding testen van de hoogste kwaliteit
Woordvoerder van Tenson

Wat schuift dat?

De betaling is prima: 25 euro per uur, plus een geheel verzorgde reis naar Idre Fjäll in Zweden voor jou en een vriend. Heerlijk Zweeds eten en een appartementje vlakbij de piste. Ook krijg je een paar uur ski-les en mag je de kleding natuurlijk houden.

Gevonden

Na het beoordelen van een overweldigend aantal reacties zijn inmiddels twee klunzen uitgekozen: Sebastian uit Kroatië en de Zweedse Cecilia. We zijn heel benieuwd naar hun avonturen!

Wat een slimme, ontregelende actie van het outdoor-kledingmerk, die ontzettend veel gratis positieve publiciteit opleverde. Veel meer, dan wanneer ze een normale marketingcampagne ingezet hadden. Inspirerend! Een idee voor andere branches? Digibeten die telefoons testen?

Suggestie

We schreven al eerder over de Venezolaan Adrian Solano. Als ze bij Tenson opnieuw mensen zoeken, hebben we nog wel een suggestie...

Bronnen

Bronnen: Vacature Tenson, Facebookpagina van Tenson, AD.

Foto: eigen collectie

Sabine Sterk
08-03-2019
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden