zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Gezocht: leerkrachten die omdenken in het onderwijs

30-06-2016
Omdenken In Het Onderwijs Bijgesneden 1

Regelmatig krijgen van we van jullie de vraag of er ook materiaal beschikbaar is om met kinderen om te denken in het onderwijs en in de klas. Voornamelijk van leerkrachten die denken dat hun leerlingen echt wat zullen hebben aan onze denktechniek en behoefte hebben aan een boek of lesmethode. Helaas moeten we die bevlogen leerkrachten vaak teleurstellen. Zoiets is er (nog) niet.

Maar we zijn er wel van overtuigd dat we iets kunnen met onze denktechniek in het onderwijs. Het lastige is dat we eigenlijk niet precies weten hoe we het project over Omdenken in het onderwijs aan moeten pakken. We merken namelijk dat we zelf op dit moment te weinig tijd en mankracht hebben om dingen te ontwikkelen. Er komt dit jaar nog een nieuw boek uit, we zijn een nieuwe show voor het bedrijfsleven aan het ontwikkelen en Berthold staat in het nieuwe seizoen weer 49 keer met zijn theatershow over omdenken in opvoeding op de planken. Druk, druk, druk dus…

Dus hadden we het idee om voor nu een Facebook groep te starten waar we mensen die omdenken gebruiken in het onderwijs samen laten komen waardoor jullie ervaringen en materiaal uit kunnen wisselen. Er zijn namelijk al een aantal mensen op eigen initiatief mee bezig en dat is echt tof om te zien! Het zou jammer zijn als we daar niets mee doen.

Aan jullie dus een oproep. Ben je een docent die wel eens iets gedaan heeft met Omdenken in de klas? Word lid van de groep en deel jouw ervaringen en materiaal met anderen. Ben jij een docent die heel graag eens iets zou willen doen met Omdenken? Word dan ook lid en onderzoek samen met andere docenten de mogelijkheden. Voor de duidelijkheid: we gaan niet het onderwijs zelf omdenken (dat is weer een heel ander verhaal), maar het gaat om initiatieven waarbij er met leerlingen in de klas gebruik gemaakt wordt van de techniek van het omdenken.

Hopelijk tot ziens op Facebook!

Nelleke Poorthuis
30-06-2016
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden