Boek ons

Gezocht: leerkrachten die omdenken in het onderwijs

30-06-2016

Regelmatig krijgen van we van jullie de vraag of er ook materiaal beschikbaar is om met kinderen om te denken in het onderwijs en in de klas. Voornamelijk van leerkrachten die denken dat hun leerlingen echt wat zullen hebben aan onze denktechniek en behoefte hebben aan een boek of lesmethode. Helaas moeten we die bevlogen leerkrachten vaak teleurstellen. Zoiets is er (nog) niet.

Maar we zijn er wel van overtuigd dat we iets kunnen met onze denktechniek in het onderwijs. Het lastige is dat we eigenlijk niet precies weten hoe we het project over Omdenken in het onderwijs aan moeten pakken. We merken namelijk dat we zelf op dit moment te weinig tijd en mankracht hebben om dingen te ontwikkelen. Er komt dit jaar nog een nieuw boek uit, we zijn een nieuwe show voor het bedrijfsleven aan het ontwikkelen en Berthold staat in het nieuwe seizoen weer 49 keer met zijn theatershow over omdenken in opvoeding op de planken. Druk, druk, druk dus…

Dus hadden we het idee om voor nu een Facebook groep te starten waar we mensen die omdenken gebruiken in het onderwijs samen laten komen waardoor jullie ervaringen en materiaal uit kunnen wisselen. Er zijn namelijk al een aantal mensen op eigen initiatief mee bezig en dat is echt tof om te zien! Het zou jammer zijn als we daar niets mee doen.

Aan jullie dus een oproep. Ben je een docent die wel eens iets gedaan heeft met Omdenken in de klas? Word lid van de groep en deel jouw ervaringen en materiaal met anderen. Ben jij een docent die heel graag eens iets zou willen doen met Omdenken? Word dan ook lid en onderzoek samen met andere docenten de mogelijkheden. Voor de duidelijkheid: we gaan niet het onderwijs zelf omdenken (dat is weer een heel ander verhaal), maar het gaat om initiatieven waarbij er met leerlingen in de klas gebruik gemaakt wordt van de techniek van het omdenken.

Hopelijk tot ziens op Facebook!

3 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
Nelleke Poorthuis
30-06-2016

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Reageren onder dit verhaal kan helaas niet meer, maar we horen graag wat je wilt vertellen via contact@omdenken.nl.
N
Nicole
05-07-2016
Wat een mooi initiatief. Ik zou hier graag aan meewerken. Hoe kan ik mij voor die groep aanmelden?
N
Nelleke Poorthuis
05-07-2016
Door op één van de drie links in het artikel te klikken Nicole! :)
30-06-2016
Beste Redactie,
Over omdenken in het onderwijs gesproken...
Op mijn 50e verjaardag heb ik met mijn 50 beste vrienden geld ingezameld voor een klein schooltje in Zuid-Oost India in Thiruverttriyur. Wij begonnen met 27 kastenloze kindren. Het motto van de school is het Gebroken Rode Potloot. Ten teken van: hier wordt geen rode streep gezet als een kind bij een proefwerk een fout maakt maar een grone streek accentueert wat het kind goed heeft geantwoord. De kinderen krijgen daardoor vleugels en waardevast zelfbertrousen. Onder een proefwerk staat dus niet 7 fout maar 93 goed. Nu, 17 jaar later zitter er 572 kindren op de school. Gebaseerd op een innvatief financiering / huur syssyteem met plaatselijke boeren.
Het is maar hoe je naar iets kijkt.
Hartelijke en betrokken groet Jacques g. m. Hendrikx Vught 0653187133