zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Gezocht: kinderen met lastige ouders

10-08-2017 4 minuten leestijd

Jouw zoon of dochter in een Omdenken filmpje? Dat kan! Voor een filmpje over de theatervoorstelling 'Lastige kinderen? Heb jij even geluk' zijn we op zoek naar leuke kinderen (met lastige ouders). Heb jij een leuke zoon of dochter en wil je ons helpen? Top! Hieronder lees je wat de bedoeling is.

Oproep Kinderen Promofilmpje Kleiner

Beste ouder,

Wat fantastisch dat je bereid bent om ons te helpen. Ik zal vertellen wat voor hulp we precies nodig hebben en waarom we daar jouw kinderen voor nodig hebben.

We zijn op de redactie van Omdenken bezig met het maken van een nieuw filmpje over onze theatervoorstelling ‘Lastige kinderen? Heb jij even geluk‘. Dit seizoen gaan we voor de derde keer met deze show over omdenken in de opvoeding het hele land door. Onze vorige filmpje (je kunt hem hier bekijken) is inmiddels twee jaar oud en het was voor ons een feest om hem te maken, dus het is tijd voor een nieuwe!

De voorstelling heet dan misschien wel ‘Lastige kinderen? Heb jij even geluk’, maar gaat eigenlijk gaat vooral over lastige ouders. Over hoe een perfecte ouder willen zijn het allemaal alleen maar erger maakt. En wie weten daar nou meer vanaf dan onze eigen heerlijk eigengereide en getalenteerde kinderen, die iedere dag maar weer met hun lastige ouders om moeten gaan?

Daarom zijn we op zoek naar kinderen tot ongeveer 9 jaar. En hun ouders met een smartphone met camera. Het idee is als volgt. Wij hebben een script geschreven en willen uiteindelijk een filmpje maken waarin kinderen alle tekst zeggen. Dat kunnen zij immers veel beter dan wij. Je kunt ons dus helpen door jouw kind te filmen terwijl hij of zij onderstaande tekst voorleest of – beter nog – recht in de lens voordraagt. Je kunt zelf bijvoorbeeld een zin voorlezen en dat jouw zoon of dochter na laten zeggen. Wij gaan vervolgens knippen in al het materiaal dat we ontvangen en maken een compilatiefilmpje met veel verschillende kinderen.

Uiteraard staat daar wat tegenover. Iedereen die ons beeldmateriaal toestuurt, ontvangt van ons via de post een bedankje. Halen jouw beelden het eindresultaat, dan regelen wij natuurlijk vrijkaarten voor één van onze voorstellingen. Het filmpje wordt op onze website geplaatst en via onze social media kanalen gedeeld, dus veel mensen gaan jouw kind zien schitteren. Het vorige filmpje werd via YouTube ruim 25.000 keer bekeken en via Facebook zelfs door 364.000 mensen gezien!

Lijkt dat je wat? Top! Hieronder nog een aantal praktische zaken.

Verticale Video

Praktische zaken

  • Zorg ervoor dat je in landscape modus filmt. Horizontaal dus. Zie het plaatje hierboven.
  • Filmen met een smartphone is prima. Zorg er wel voor dat je de beelden in zo hoog mogelijke kwaliteit opslaat en naar ons toestuurt.
  • Film ook vooral bloopers! En het mag ook in meerdere takes. Maakt ons allemaal niets uit. Stuur gewoon alles wat je hebt.
  • We zijn op zoek naar kinderen tot 9 jaar. Hoe jonger hoe beter. (Al is kunnen praten wellicht niet onhandig.)
  • De beelden kun je sturen naar contact@omdenken.nl. Het is het handigst als je dat doet via WeTransfer, vanwege de grootte van de bestanden. Weet je niet hoe dat werkt? Laat het ons weten, we helpen je graag.
  • Op maandag 21 augustus gaan we beginnen met monteren, dus stuur jouw beelden naar ons voor 21 augustus.
  • Vergeet niet je postadres mee te sturen, anders kunnen wij je geen bedankje toesturen!

De tekst

Hieronder de tekst. Deze is expres heel moeilijk gemaakt waardoor het grappig is als kinderen het zeggen. Als er af en toe over woorden gestruikeld wordt, is dat geen enkel probleem maar juist de bedoeling.

***

Lieve ouders,

We hebben een verzoek aan jullie. Een oproep. Een vrijblijvend edoch dringend advies.

Wat wil het geval? Het gaat altijd overal maar over ons. Wij zouden lastig zijn. Druk. Tegendraads. Obstinaat. Lastige kinderen.

Maar lastig gedrag is niets anders dan ruwe energie, ongestold verlangen; een behoefte die wij op een stuntelige manier uitdrukken.

En lastige kinderen hebben lastige ouders. Natuurlijk hebben wij heldere richtlijnen nodig, maar we hechten ook aan onze autonomie. In het spanningsveld tussen die twee uitersten moet je als moderne ouder een koers proberen te varen. 

Dat is ook niet gemakkelijk, daar weten wij alles van. Maar je kunt het leren. Daarom willen wij jullie met klem verzoeken om naar de ‘Lastige kinderen? Heb jij even geluk’ Omdenkshow te gaan. Een hilarisch, intelligent en vooral inspirerend programma over opvoeding en onderwijs. 

Waarom zou je dat moeten doen, vraag je? Voordat ouders deze show bezoeken zijn ze meestal prikkelbaar, snel geïrriteerd en onredelijk. Na afloop zijn ze geduldig, empathisch en vooral veel verstandiger. Vanaf dan kunnen wij kinderen een prettige en vooral constructieve dialoog met onze ouders voeren. 

Kortom, bezoek die show. Koop die kaartjes. Doe het voor jezelf. Maar doe het vooral voor ons. 

***

Heel veel succes! We kunnen niet wachten om de stralende koppies van jullie kinderen te zien. Heb je nog vragen of hulp nodig? Mail, bel, laat je horen. We helpen je graag.

Alvast heel veel dank!

Nelleke Poorthuis
10-08-2017
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden