zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Gezocht: kinderen die van spelletjes houden

14-11-2019

Jouw zoon of dochter in een Omdenken filmpje? Dat kan! Voor een uitlegvideo van ons kaartspel Wie is de beste omdenker? zijn we op zoek naar toffe kinderen tussen de 8 en 13 jaar (ongeveer). Heb jij een leuke zoon of dochter en wil je ons helpen? Top! Heb je ons kaartspel ook in huis? Nog beter! Hieronder lees je wat de bedoeling is.

Wie Is De Beste Omdenker 3 D Kleiner

Beste ouder,

Wat tof dat jij samen met je zoon of dochter mee wilt werken aan onze uitlegvideo van het spel 'Wie is de beste omdenker?'.

We willen een informatief maar leuk filmpje maken met daarin de spelers van het spel in de hoofdrol. Jullie kinderen! Hieronder lees je hoe je ons daar bij kunt helpen.

Het zal een video worden in dezelfde stijl als deze. Dan weet je een beetje wat je kunt verwachten. 😊

Goed, actie! Het idee is als volgt. Wij hebben een script geschreven en willen uiteindelijk een filmpje maken waarin kinderen alle tekst zeggen. Dat kunnen zij immers veel beter dan wij. Je kunt ons dus helpen door jouw kind te filmen terwijl hij of zij onderstaande tekst voorleest of – beter nog – recht in de lens voordraagt. Je kunt zelf bijvoorbeeld een zin voorlezen en dat jouw zoon of dochter na laten zeggen. Ook zijn beelden waarin jullie het spel aan het spelen zijn heel erg welkom voor leuke shots tussendoor. Wij gaan vervolgens knippen in al het materiaal dat we ontvangen en maken een uitlegvideo met veel verschillende kinderen.

Uiteraard staat daar wat tegenover. Iedereen die ons beeldmateriaal toestuurt, ontvangt van ons via de post een bedankje. Halen jouw beelden het eindresultaat, dan regelen we voor jou graag vrijkaarten voor één van onze voorstellingen. Het filmpje wordt op onze website geplaatst en via onze social media kanalen gedeeld, dus veel mensen gaan jouw kind zien schitteren. Het vorige filmpje werd via YouTube ruim 25.000 keer bekeken en via Facebook zelfs door 900.000 mensen gezien!

Lijkt dat je wat? Top! Hieronder nog een aantal praktische zaken. Helemaal onderaan vind je de tekst die we geschreven hebben.

Verticale Video

Praktische zaken

  • Zorg ervoor dat je in landscape modus filmt. Horizontaal dus. Zie het plaatje hierboven.
  • Heb je Wie is de beste omdenker? niet in huis? Dan kun je ook alleen de tekst filmen en niet de handelingen.
  • Filmen met een smartphone is prima. Zorg er wel voor dat je de beelden in zo hoog mogelijke kwaliteit opslaat en naar ons toestuurt.
  • Je hoeft niet de hele tekst te filmen. Kleine stukjes zijn ook al welkom, we gaan toch monteren.
  • Film ook vooral bloopers! En het mag ook in meerdere takes. Maakt ons allemaal niets uit. Stuur gewoon alles wat je hebt.
  • We zijn op zoek naar kinderen tussen de 8 en 13 jaar want dat is de doelgroep van het spel. Ietsje jonger of ietsje ouder is geen probleem.
  • De beelden kun je sturen naar nelleke@omdenken.nl. Het is het handigst als je dat doet via WeTransfer, vanwege de grootte van de bestanden. Weet je niet hoe dat werkt? Laat het ons weten, we helpen je graag.
  • We beginnen maandag 25 november met monteren, dus stuur de beelden op tijd in.
  • Vergeet niet je postadres mee te sturen, anders kunnen wij je geen bedankje toesturen!


Het script

Hieronder het script. Heel exact zeggen wat hier staat is niet per se nodig, als de strekking van het verhaal maar duidelijk wordt.

***

Dit is Wie is de beste omdenker?, het kaartspel waar je mee kunt leren omdenken.

*toon kaartspel*

Ik hoor je nu denken: wat is omdenken? Doe chill, daar kom je tijdens het spelen van het spel vanzelf wel achter.

Je kunt het spel spelen met 2 tot 5 mensen tegelijk. Dus zoek wat leuke broers, zusjes, vriendinnen of buurjongens uit. Volwassen mogen ook mee doen hoor, als ze dat graag willen. Anders is het ook een beetje zielig.

Leg de stapel vragenkaarten op tafel met de kant met de tekening naar boven.

*toon stapel vragenkaarten*

Geef iedereen een groene, gele, rode en blauwe antwoordkaart.

*toon antwoordkaarten*

Leg de fiches met de punten op tafel.

*laat de puntenfiches zien of strooi ermee, doe alsof je ermee doucht, ga los!*

Nu mag iedereen om de beurt een kaart voorlezen. Let wel op dat je 'm niet in de lucht houdt want dan kunnen de anderen valsspelen door de achterkant te lezen.

*kies een kaart uit en lees die voor*

Iedereen kiest een antwoord en legt een ster in de kleur van het antwoord voor zich op tafel. Op de achterkant van de kaart kun je nu zien hoeveel punten je hebt verdiend met jouw antwoord. Hoe meer omdenken, hoe meer punten!

Pak de punten die je verdiend hebt. Ze zijn voor jou, lekker bezig!

Als iemand 30 punten heeft, is het spel afgelopen. Of als je geen zin meer hebt. Kijk maar wat je met elkaar afspreekt.

Dat is het! Simpel toch? Maar heel leuk want je mag lekker gekke antwoorden geven waar je toch veel punten mee verdiend omdat het omdenken is. Ook al zijn het niet altijd de antwoorden die je ouders of je juf willen horen...

Veel plezier met spelen!

*steek duim in de lucht*

***

Heel veel succes! We kunnen niet wachten om de stralende koppies van jullie kinderen te zien. Heb je nog vragen of hulp nodig? Mail, bel, laat je horen. We helpen je graag.

Alvast heel veel dank!

Nelleke Poorthuis
14-11-2019
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden

Sta nooit toe dat iemand voor jou een prioriteit is, terwijl jij voor diegene slechts een optie bent.