Boek ons

Gaten te koop

07-08-2013

Veel Duitse overheden weten niet hoe ze de reparaties moeten betalen van de door vorstschade beschadigde straten en wegen.

Het dorp Niederzimmern heeft van het probleem een mogelijkheid gemaakt. Wat deed de gemeente in deelstaat Thuringen? Ze verkocht de gaten in het wegdek. Met de opvallende actie trok het dorp de aandacht van de internationale pers.

Onder het motto `Teer muss her` kon je op de gemeentelijke website aan de hand van foto`s je favoriete `schlagloch` (slaggat) uitkiezen. Voor vijftig euro kon je vervolgens eigenaar worden van zo`n gat. Bij de reparatie zouden plaquettes worden verwerkt in het wegdek en de eigenaar van het opgevulde gat mocht bepalen welke tekst daarop kwam te staan.

De actie, die liep in maart en april 2010, bleek een succes. In totaal werden er 257 gaten gekocht. 

Vanaf eind april is men de gaten gaan vullen en deed daar met foto`s verslag van op de site. Ter afsluiting van de actie werd een groot feest georganiseerd waar alle donateurs van harte welkom waren. 

Mooi staaltje crowdfunding!

Op de website van de gemeente vind je foto`s van de gaten, de plaquettes en het afsluitende buurtfeest. Kijk links bij `NZ Aktuell` en dan scroll je naar beneden tot je "März bis April 2010, Die "Aktion Teer muss her" macht weltweit Schlagzeilen." ziet staan.


Berthold Gunster
Maart 2012 

1 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
Nelleke Poorthuis
07-08-2013

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Reageren onder dit verhaal kan helaas niet meer, maar we horen graag wat je wilt vertellen via contact@omdenken.nl.
U
Ulrike
19-04-2012
Ha, ik dacht bij het lezen van de titel aan de `donut holes` (de `gaten` van donuts) die ook gewoon verkocht worden. Zo is er geen verlies. Ook best wel omdenken!