Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Galante Russen

07-08-2013

Een trend in Rusland en op YouTube: dash-cams. Kleine camera`s op het dashboard van je auto waarmee het verkeer op de Russische wegen wordt vastgelegd. Ze registeren vaak bizarre situaties en spectaculaire ongelukken en de opnames daarvan doen het erg goed op YouTube. Maar de dash-cams draaien natuurlijk ook als de Russen zich van hun beste kant laten zien.

Het verkeer is Rusland is levensgevaarlijk. Een combinatie van slechte wegen, gladheid en dronken automobilisten zorgt ervoor dat menig dash-cam iets vastlegt wat vervolgens op YouTube terecht komt. Er is zelf een opname van een neerstortend vliegtuig te vinden.

De Russen installeren de dash-cams omdat ze dan sterker in hun schoenen staan als ze zelf in een auto-ongeluk terecht komen. Zo hebben ze bewijs voor de verzekeringsmaatschappij. Ook beschermt het hen tegen de corrupte verkeerspolitie. De populaire YouTube video`s van ongelooflijke verkeerssituatie en heftige ongelukken zijn een soort bijproduct. Gelukkig is het niet alleen kommer en kwel op de Russische wegen. In onderstaande compilatievideo zie je hartverwarmende momenten die het vertrouwen in de mens weer een beetje hersteld. Eigenlijk een veel mooier bijproduct.

mei 2013 

Nelleke Poorthuis
07-08-2013
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden