zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Fuckup

12-09-2017 3 minuten leestijd

Agressie na het uitgaan is geen vreemdeling in de diepe dronken nacht, maar wat doe je als het eenmaal echt fout gaat? En wat doe je tijdens de nasleep van fysiek geweld? Martijn Holtslag, muzikant, dacht dit op ludieke wijze om. 

Fuckup

Bump in the night

In mei van dit jaar werd de vierentwintig jarige Martijn nadat hij een patatje had gehaald na het stappen, uitgedaagd door een brede man die in de snackbar rondwaarde. Ze kenden elkaar niet en Martijn wilde gewoon lekker z’n frietje eten, dus besloot hij het type te negeren. Toen de uitdaging oversloeg in bedreigingen als ‘Ik sla je tanden eruit en mep je verrot’, werd de man de snackbar uit gebonjourd.

Maar weggaan, dat deed hij niet. Hij bleef net zolang in de buurt van de cafetaria rondhangen tot ze dichtgingen en Martijn de zaak wel uit moest. Net toen hij op zijn fiets wilde stappen, kwam de man naar hem toe en spuugde hem drie keer, met eten, in zijn gezicht. Voor Martijn was de grens bereikt en uit paniek sloeg hij de spugerik op zijn kaak. Dat was uiteraard iets waar de agressor op zat te wachten en hij begon op Martijn in te slaan en te schoppen. Toen omstanders de politie hadden gewaarschuwd, had de man het hazenpad al genomen.

Twee tanden minder, een blauw oog en een opgezet been waren het resultaat van de stoeipartij. De dagen erna was Martijn behoorlijk gefrustreerd. Het zat hem dwars wat er was gebeurd en hij wilde in eerste instantie de man opzoeken en hem iets aandoen. Hoewel dat niet in zijn aard zat, was hij boos en wraakzuchtig geworden. Maar wat is de juiste methode om hier mee te gaan? Laat je het los, laat je het gaan? Of leer je er juist mee om te gaan? 

Fuckup
Ik heb met de clip bij ‘Fuckup’ op mijn eigen manier teruggeslagen. Dat voelt zeker als een opluchting.
Martijn Holtslag

I'm a Fuckup

Zoals het een goede creatieveling betaamt, kwam Martijn al gauw met een betere oplossing dan haat met haat te vergelden. Zijn band, Knarsetand, waar hij componist, producer en leider van is, kon misschien veel meer met het nieuwe uiterlijk van de muzikant. En dus werd er een clip gemaakt bij hun nummer “I’m a FuckUp”, een track waar Knarsetand al een tijd een video bij wilde maken.

In het lied zingt Holtslag over tegenslagen in zijn leven, geschreven in een periode waar het niet zo goed met hem ging. Het nummer sloot, dankzij zijn nachtelijk avontuur, ineens ook zeer goed aan op zijn huidige situatie. Met zijn, behoorlijk prominente, blauwe oog kon Martijn dus zonder make-up zijn rol als voorheen genoemde FuckUp goed neerzetten. Zelfs het incident heeft een rol gekregen in de clip! Hoewel het nummer gaat over van alles wat… nou ja, fucked-up is en het accepteren van die situatie, is het achterliggende verhaal juist het tegenovergestelde. Martijn heeft van een vervelende aanvaring een positieve weten te maken.

Er loopt op dit moment nog een aangifteprocedure, maar met deze clip heeft Martijn op zijn eigen manier weten terug te slaan. 

De clip kan je hieronder bewonderen.

Met veel dank aan Martijn Holtslag zelf voor het delen van zijn verhaal!

Jeroen Callaars
12-09-2017
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden