Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Fouten maken moet

13-12-2018

Vorig jaar maakten we voor het eerst een Omdenken Agenda. Nog nooit gedaan, maar we dachten dat we dat wel konden. Klopte ook. Onze vormgever Jan maakte er namelijk iets moois van, met hier en daar wat grappige of inspirerende omdenkspreuken en mooie illustraties. Een succes. Behalve één domme fout waar we allemaal overheen gekeken hadden: 6 april stond er twee keer in, terwijl 5 april miste.

Oeps

Hoewel we er ontzettend van baalden, konden we er natuurlijk niets meer aan doen. Het is een feit. In 2018 was het blijkbaar twee keer 6 april en bestaat 5 april niet. Maar dan? Wat konden we daarmee? Hoe konden we het omdenken? We riepen daarvoor jullie hulp in via deze meedenker en wat bleek: dankzij de fout ontstonden er een heleboel mogelijkheden! Hieronder onze favorieten op een rij:

Corine: "Wat geweldig! Ik word op 6 april, net als mijn tweelingbroer, 50. Nu hebben wij beide een eigen dag om dit te vieren. Dank jullie wel."

Jurgen: "Op 5 april mag je eens volop met je hoofd in morgen hangen. Dan kan je eens lekker ervaren dat morgen inderdaad de drukste dag van de week is."

Eric: "Eén afspraakvrije donderdag. In 2018 is dat voor ons 5 april. Voor 2019 zijn we nog op zoek naar een goede kandidaat. In een overvolle agenda mag er gerust eens 1 dag in het jaar gemist worden. Laat mensen stemmen voor de 2019 editie en maak er een traditie van."

Irene: "Altijd al eens een dag willen overslaan? Nu kan het. En wel op 5 april. Altijd al eens een dag willen overdoen? Dat kan nu ook! Op 6 april! Als je maar omdenkt is alles mogelijk."

Melanie: "Ik twijfelde nog enigszins, maar als deze fout er in blijft staan ga ik de agenda zeker bestellen! Heerlijk toch die menselijke fouten..."

Reinhart: "Ik zou er een mooie (semi)nationale feestdag van maken, de Nationale Déjá Vu Dag: Doe het nog een keer! Maar dan met de kennis van toen én nu. De kans om dingen die je graag anders had gedaan opnieuw te doen, toch dat gave project beginnen, of wie zou je een excuus willen brengen, een speciale goedmaker voor iemand brengen, o.i.d., daar zijn natuurlijk legio dingen op te bedenken!"

Het allerleukste vonden we deze mail van Eva:

"Hoi! Zojuist zag ik op Facebook het berichtje over jullie omdenk-agenda waar twee keer 6 april als datum instaat. Omdat ik zelf op 6 april jarig ben vind ik het wel leuk om die agenda te hebben (dubbel feest!). Daarom vroeg ik me af of ik zeker die "foute" agenda thuisgestuurd krijg als ik de omdenk-agenda bestel in jullie webshop. Ik hoor het graag!"

Dankzij deze meedenker werd het probleem de bedoeling! De agenda was al vlot helemaal uitverkocht en was waarschijnlijk succesvoller dan zonder de fout. We concludeerden vorig jaar dan ook het volgende: "Interessant, maar eens kijken wat we daar van kunnen leren voor de agenda in 2019..."

Fouten maken moet

Daarmee doelden we natuurlijk op een eventuele opzettelijke fout in de agenda voor 2019. De fout bleek namelijk een heel erg goede promotiestunt. Sommige mensen dachten daardoor dat we het dus met opzet hadden gedaan, maar dat was in 2018 echt niet het geval. Maar in 2019 daarentegen... Ook komend jaar is er weer één dag dubbel en één dag verdwenen. 18 maart staat er twee keer in, 19 maart bestaat niet. Ideaal voor wie dan jarig is, zin heeft in een dubbele maandag of juist altijd wat moeite heeft met dinsdagen. Voor mensen die snakken naar een dag zonder afspraken. Eens een dagje over willen slaan. Of Nationale Déjá Vu Dag willen vieren. We hebben nog een aantal exemplaren op voorraad in onze webwinkel.

Zoals verwacht loopt alles anders

Maar zoals verwacht liep alles anders. Al snel bleek dat we helemaal niet opzettelijk een fout hadden hoeven maken: we hadden namelijk ook per ongeluk al een fout gemaakt! Verdorie. Menig omdenker mailde ons nadat we de eerste agenda's verstuurd hadden. Achterin staan namelijk heel handig alle schoolvakanties vermeld, maar dan met Schoolvakanties 2018 erboven. Oeps. Dat moet natuurlijk 2019 zijn. De data van de vakanties die eronder staan kloppen gelukkig wel, dat scheelt alweer. We weten nog niet precies wat hiervan kunnen leren voor volgend jaar, maar we staan open voor ideeën... Nieuwsgierig geworden? De agenda bestel je hier.

Let op! In onze kleine agenda klopt alles wel en staan geen fouten. Voor zover we weten dan. Mocht jij er eentje tegenkomen: mail ons!

Nelleke Poorthuis
13-12-2018
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden

Nieuwe mogelijkheden ontstaan juist als we bereid zijn om tegen de stroom in te gaan.