Boek ons

Fout is de bedoeling

14-12-2017 1 minuut leestijd

Als iemand angstig is, is onze eerste neiging meestal om die angst weg te nemen. De ander gerust te stellen, ervan te overtuigen dat het heus goed komt en er niets fout zal gaan. Maar dit contrasterende gedrag kan juist averechts werken. Je ontkent daarmee namelijk de gevoelens van de ander. Zeker als het om een kind gaat, kan het in sommige situaties beter werken om mee te gaan in de angst en die serieus te nemen. Dat klinkt meteen heel zwaar maar dat kan ook op een leuke manier, zoals onderstaande verhaal van Tanja laat zien.

Studiedagstress

Mijn dochter van 7 was vandaag eerder uit vanwege een studiedag, en zou dus niet op school maar gewoon thuis eten. Gisteravond in bed grote stress of het wel klopte, en wat als het niet waar was? Alle uitleg over de e-mail van de juf, dat het op de schoolkalender stond, dat we het zeker wisten en anders gewoon brood zouden brengen, dat ze ook voor de zekerheid brood mee mocht nemen... hielp allemaal niets. En slapen? Ho maar! Totdat mijn man met een plan kwam: 'Als papa en mama het fout hebben, krijg jij een grote zak met pepernoten'. Toen werd die mogelijke vergissing in een keer een hele leuke optie en ging ze rustig slapen.

0 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
Nelleke Poorthuis
14-12-2017

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Ouders die tegen hun kinderen zeggen ‘het is hier toch geen hotel’ onderschatten de ernst van de situatie. Hun gasten betalen namelijk helemaal niets en zijn voorlopig nog niet uitgecheckt.