Boek ons

FIOD laat mensen kleding wit wassen

16-01-2020 2 minuten leestijd

De Voedselbanken in Nijmegen-Overbetuwe en Arnhem kregen laatst een wel heel verrassend telefoontje van de FIOD. Ze kregen de zeldzame vraag of ze in beslag genomen spullen wilden hebben.

Bron foto: FIOD

Bron foto: FIOD

Van B naar A

Bij een inval in een Wijchense wietloods in april vorig jaar, heeft de FIOD naast de honderden hennepplanten ook iets bijzonders aangetroffen: een grote hoeveelheid wasmiddel. 16.000 kilo, wat staat voor grofweg 250.000(!) wasjes. Uit de gevonden instructiefilmpjes op de telefoon van de verdachte, bleek dat het de bedoeling was om het gevonden goedkope B-merk waspoeder in nagemaakte dozen van A-merken te stoppen. Dit om het vervolgens tegen een hogere prijs te verkopen.

Van ons mogen ze vaker iets in beslag nemen!
Coördinator Nijmeegse Voedselbank

Schenking

Normaal gesproken zouden de dozen mét inhoud worden vernietigd. Maar het poeder bleek van prima kwaliteit te zijn, dus vernietigen zou echt heel erg zonde zijn. De FIOD besloot om het in beslag genomen wasmiddel te schenken aan de Voedselbanken, zodat er toch nog mensen gebruik van kunnen maken. De Voedselbanken zien de unieke gift als een prachtige aanvulling op het pakket dat zij aanbieden. En wat Voedselbanken niet uitgeven aan wasmiddel kunnen ze weer aan levensmiddelen uitgeven. Goed werk FIOD!

Bronnen

Bedankt voor de tip @Somango!

Artikel AD

Robbert Schuringa
16-01-2020
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden