Boek ons

Fiet wil rennen

16-10-2013

‘Fiet wil rennen’ is een prentenboek voor kinderen, dat het eenvoudige, edoch onthutsend leerzame verhaal vertelt van struisvogel Fiet. Fiet wil rennen. Altijd, overal. En niets houdt hem tegen. Of toch? Op een dag waait de wind zo hard dat alle dieren haast omvallen: de beer, een groep eendjes, een slak, een snoek. Maar Fiet wil rennen, en dus probeert hij uit alle macht tegen de wind in te gaan. Het lukt hem niet. Hoe meer hij zijn best doet, hoe erger wordt.

De dieren die hij op zijn weg tegenkomt, proberen hem te helpen. Elk op zijn of haar eigen manier. “’Haal diep adem,’ adviseert de snoek, ‘en zwem, want onder water waait het niet.’” Maar Fiet wil niet zwemmen, hij wil rennen. Zo probeert elk dier Fiet te helpen in zijn strijd met de wind. Zal hij het winnen?

Uiteraard is de oplossing onthutsend simpel. Als je `m eenmaal ziet, tenminste. Eenvoudigweg de andere kant oprennen. Met de wind mee. En precies dat is het wat Fiet aan het eind van het boek doet. Met dubbele snelheid. Als vanzelf …

Achtergrond

Op YouTube circuleren tientallen filmpjes van kinderen die het lied van Fiet zingen. Zie bijvoorbeeld de onderstaande impressie van de Bijenkorf uit Lexmond. Het idee dat je de wind niet als vijand, maar ook als bondgenoot kunt beschouwen, is ook terug te vinden bij de windmee-fietstochten.

Boekgegevens

Titel: Fiet wil rennen

Auteur: Bibi Dumon

Illustraties: Noëlle Smit

Tak Uitgeverij: Querido, 2009

3 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
16-10-2013

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Reageren onder dit verhaal kan helaas niet meer, maar we horen graag wat je wilt vertellen via contact@omdenken.nl.
R
Renate
01-04-2015
Inspiratie voor mijn lessen mondelinge taal beeldend, muziek, drama, natuur en techniek, sova .... fantastisch!!!
i
inge
31-03-2015
Mooi!
A
Anoniem
23-10-2013
Ik heb dat boek ook, heb het voor de kleinkinderen gekocht, met dvdtje erbij en is altijd weer een groot succes, ze willen het steeds weer zien.

Heel mooi en idd omdenkverhaal!

groetjes, Anneke uit Rotterdam