zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Fidget spinners

30-05-2017

Het kan je niet zijn ontgaan, Fidget spinners zijn een ware rage. Maar de massale opkomst van deze spinners zorgt ook voor onrust. Kinderen nemen de spinners overal mee naartoe en hoewel er wordt gezegd dat Fidget spinners de concentratie verbeteren, denken sommige leraren daar toch anders over. Gelukkig zag juf Anne de veelzijdigheid van het apparaatje en gebruikte het als mogelijkheid voor haar rekenles!

1

Zzzoem!

Zo had juf Anne uit het Drentste Annen ook last van de populaire spinners. Kinderen namen het speelgoed mee naar de les en konden niet meer stoppen met friemelen. Het draaien van de spinners levert een zoemend geluid op en wanneer de hele klas aan het spinnen is, kun je je dus wel voorstellen hoe dat klinkt. De kinderen uit de klas van Anne waren niet meer bezig met de les, maar hadden alleen nog aandacht voor hun speelgoed.

Opdrachtkaarten

Anne wist dat het een moeilijke opgave zou zijn om de spinners uit de klas te verbannen. Daarom besloot ze om het speelgoed op een leuke manier in de les te betrekken. Ze maakte opdrachtkaarten met verschillende cijfers. Anne legt het uit: “Op die kaarten leg je de spinner. Die heeft normaal gesproken drie vleugeltjes met een opening. Ik geef ieder kind een gummetje of een sticker om één van die drie vleugelopeningen af te plakken. Dan kunnen de kinderen de Fidget spinner laten ronddraaien op de ronde cijferkaart, zo landen ze telkens op een nieuw cijfer. Met die cijfers maken ze een som.”

Leuk en leerzaam

De spinners helpen kinderen te laten rekenen en dát werd een rage onder de leraren. De rekenkaarten van Anne zijn inmiddels meer dan 40.000 keer gedeeld op sociale media. Optellen, aftrekken, breuken. Het is leuk en leerzaam volgens Anne. Ze raakte bedolven onder positieve reacties en maakte nog een aantal varianten op de kaarten. Op die manier kunnen alle kinderen op hun eigen niveau meerekenen. Haar strategie om het probleem te importeren pakte dus erg goed uit!

Iedereen bedankt voor de tips!

Bron: In mijn hum / She post online
Foto: RTV Drenthe

Guido Hoogeboom
30-05-2017
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden