zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Een arm met superkracht

16-10-2015

Het is fantastisch dat de techniek inmiddels zo ver ontwikkeld is, dat we protheses kunnen maken die eruit zien als echte handen. Of in sommige gevallen juist nog meer kunnen dan de ledematen die er normaal gesproken aan een mens zitten. Maar vooral als het om kinderen gaat, is er nog meer mogelijk dan alleen een prothese die niet opvalt of heel veel kan. Wat dacht je van een prothese die van een kind een superheld met een superkracht maakt?

We schreven al eerder over de moeder van de slechthorende Freddie Ivermee. Zij besloot namelijk om zijn gehoorapparaat zo cool te maken, dat hij hem elke dag met plezier zal dragen. Het effect: zijn klasgenootjes met goed werkende oren wilden ook een gehoorapparaat en waren jaloers op hem. Het bedrijf Open Bionics past een soortgelijke strategie toe. In plaats van hun geavanceerde, elektrische armprotheses uit de 3D printer zo veel mogelijk op een normale arm te laten lijken, besloten zij ze juist te etaleren. Het resultaat: een ijzersterke Iron Man hand, een magische Frozen hand en een Star Wars hand inclusief lightsaber.

Superkracht

Open Bionics zag in wat voor gigantisch effect dit soort protheses zouden kunnen hebben op het zelfvertrouwen van kinderen en ging de samenwerking met Disney aan, die de ontwerpen en rechten doneerden. "Kinderen kunnen eindelijk enthousiast zijn over hun protheses. Ze hoeven niet meer naar saaie fysiotherapie sessies, maar krijgen nu superhelden training. Hun prothese is niet meer alleen een medisch hulpmiddel, maar een bionische hand. Net zoals hun favoriete karakters hebben.", verklaart Open Bionics op hun website. "Binnenkort meer ontwerpen!"  We zijn heel benieuwd.

Superkracht

Bron: Numrush

Bron foto's: Open Bionics

Nelleke Poorthuis
16-10-2015
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden