Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Doodle boy

30-12-2019 1 minuut leestijd

Joe (10 jaar) bleef maar tekenen in de klas. Zijn docenten vonden het een beetje irritant, op een gegeven moment moest hij zelfs helemaal stoppen met doodlen in de klas. Een restaurant zag er echter wel wat in!

Als je hieronder geen filmpje ziet kun je hier klikken.

He continued: “Joe loves doodling and we’re so proud of everything he’s achieving, the fact that a completely independent business has asked our 9-year old son to do a professional piece of work for them is incredible.”
Joe's vader

Serieus

Zijn ouders namen zijn gedoodle serieus: Joe mocht op tekenclub. Daar werd zijn talent opgemerkt: zijn docent postte een doodle van Joe op Instagram. Daarop vroeg restaurant 'Number 4' in Shrewsbury vroeg hem hun muur te versieren. Hij vond de opdracht om iets te komen tekenen al cool, maar toen hij bij het restaurant aankwam bleek hij zelfs de hele muur tot zijn beschikking te krijgen. Vet!

Zijn klus werd opgepakt door allerlei media en nu staat Joe bekend als The Doodle Boy. Hij heeft zijn eigen website en Instagram die zijn geweldige kunst laten zien.

Bekrachtigen

Deze manier, de strategie van het bekrachtigen, wordt ook in ons boek Huh?! beschreven:

De strategie van het bekrachtigen, de derde strategie van het omdenken, kijkt naar wat er goed gaat en hoe je dat kunt versterken. In essentie is het een heel simpele strategie: kijk naar wat werkt en ga daarmee door. Ondanks, of misschien wel dankzij, het feit dat het zo’n eenvoudige strategie is durf ik te zeggen dat het van alle strategieën in dit boek de meest onderschatte is. Nogal wat mensen maken de ernstige denkfout dat als iets eenvoudig is, het per definitie niet intelligent kan zijn. Dat deze strategie veelal onderschat wordt komt niet doordat we haar niet begrijpen of kunnen toepassen, maar doordat we eerder geneigd zijn te kijken naar wat niet werkt – de defecten, problemen en haperingen – dan naar wat wel werkt.

Start

We hopen dat dit de start van een prachtige kunstenaarscarrière is. Go Doodle Boy!

Foto: The Doodle Boy

Foto: The Doodle Boy

Foto: The Doodle Boy

Foto: The Doodle Boy

Foto: The Doodle Boy

Foto: The Doodle Boy

Foto: The Doodle Boy

Foto: The Doodle Boy

Foto: The Doodle Boy

Foto: The Doodle Boy

Bron

Bedankt voor alle tips, we kregen The Doodle Boy van alle kanten getipt!

Artikel DWDD, Bored Panda, Instagram The Doodle Boy

Sabine Sterk
30-12-2019
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden