Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Domdenken

07-08-2013

Sinds kort speel ik een nieuw spel op de Wii, genaamd `Rabbids go Home!` Het is erg grappig en maf. Het gaat over konijntjes.

Ze slapen allemaal op een witte, lichtgevende bol. Twee konijntjes met een winkelwagen spelen de hoofdrol. Ze zijn erg moe en willen slapen, maar alle lantaarnpalen zijn al bezet. Dan kijken ze omhoog. De maan! Dat is de perfecte slaapplaats. Ze willen een stapel van spullen maken, zodat ze erbij kunnen. Ze hadden namelijk een kleine stapel gemaakt en zagen al gauw dat ze niet hoog genoeg kwamen. Maar toen zagen ze de stad en besloten ze om daar een paar dingen te stelen voor de stapel.

Dan moet je allemaal levels halen door zoveel mogelijk spullen in je winkelkarretje te verzamelen. Die levels spelen zich bijvoorbeeld in winkels of gewoon in de stad af. Je kan dan ook mensen in hun ondergoed zetten door te schreeuwen. Alle mensen worden er bang van. Ondertussen zegt een stem wat onzin, zoals `Voor uw eigen veiligheid is het verboden te roken, te drinken, te eten, te spugen of om hard te praten.` Of: `Heb je hard gewerkt vandaag? Koop dan iets nieuws en duurs voor jezelf, je hebt het verdiend.`

Harder werken om meer geld te verdienen om meer te kunnen kopen. Dat noem ik domdenken. Ik zou zeggen: werk wat minder. Je verdient minder geld, maar je hebt meer vrije tijd om van te genieten. Dát noem ik omdenken.

Martijn Kok (12 jaar)
6 februari 2012 

07-08-2013
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden