zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Dolce & Gabbana zeggen: boycot Dolce & Gabbana

16-06-2017 2 minuten leestijd

'Huh? Wat? Lees ik dat nou goed? Zeggen Dolce & Gabbana zelf dat we hen moeten boycotten?' Jazeker! De Italiaanse modeontwerpers reageren op een bijzondere manier op de controverse die ontstaan is rond het kleden van de vrouw van de Amerikaanse president en pasten een sterk staaltje etaleren toe.

Boycott Dolce Gabbana

Niemand wil samenwerken

In Amerika is het al een tijdje gaande: bedrijven, merken en artiesten die weigeren samen te werken met president Trump en zijn gevolg. Zo konden ze in januari bijvoorbeeld geen wereldster vinden die op wilde treden tijdens de inauguratie van Trump. Obama had Aretha Franklin en Beyoncé, dus daar moest Trump wel iemand van enig kaliber tegenover zetten. Of dat gelukt is, mag je zelf beoordelen. Bij ons gingen er bij het zien van het lijstje artiesten weinig belletjes rinkelen.

Melania

Deze politieke statements treffen ook de first lady, Melania Trump. Steeds meer modemerken besloten dat ze haar niet (meer) wilden kleden. Maar ja, ze moet toch iets aan als ze in het openbaar verschijnt en haar man vergezelt. De Italianen Dolce & Gabbana houden wel van een beetje controverse en dus verscheen Melania in een zwarte Dolce & Gabbana blazer op haar eerste staatsieportret.

Thanks to all our #haters for the GREAT idea ❤️ #fakenews #realtshirt
Stefano Gabbana

Boycot

Dit schoot veel tegenstanders van Trump en zijn politieke overtuigingen in het verkeerde keelgat. Zij riepen op social media massaal op tot het boycotten van het modemerk via de hashtag #boycottdolcegabbana.

Dolce & Gabbana zelf werden niet boos en schoten ook niet in de verdediging. Zij zagen een mooie mogelijkheid in de boycot en bewogen helemaal met de 'haters' mee. Binnen no time was er in hun webshop een nieuw t-shirt te koop, met daarop de tekst: #BOYCOTT DOLCE & GABBANA en een rood hartje. De prijs? € 175. Tsja, het is natuurlijk wel couture. Ze produceerden ook nog een filmpje waarin een groep mensen met de t-shirts aan tegen Dolce & Gabbana protesteert. De heren staan zelf ook tussen de demonstranten.

Etaleren

Ongeacht of je het eens bent met Donald Trump en of je het een goed idee vindt dat Dolce & Gabbana de first lady kleden, kun je toch wel stellen dat ze slim omgaan met alle commotie. In dit soort gevallen levert in de verdediging schieten meestal niet zo veel op en op deze manier weten ze het om te draaien naar veel (positieve) aandacht voor hun merk en verdienen ze er ook nog aan. Knap staaltje etaleren van je probleem.

Bron: Telegraaf
Bron foto: Dolce & Gabbana

Nelleke Poorthuis
16-06-2017
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden