Boek ons

Dior steelt design van Roemenen

17-07-2018 2 minuten leestijd

Modeontwerpers moeten hun inspiratie natuurlijk ergens vandaan halen, maar onlangs leken ze bij Dior echt geen originele ideeën meer te hebben. Al meteen na de presentatie van hun najaarscollectie vorig jaar zeiden mensen dat de ontwerpen hen bekend voor kwamen. En dat klopt. Sommige kleding leek exact op traditionele ontwerpen uit Bihor, een regio in Roemenië.

Ze zagen geen cent

Kijk en oordeel zelf. Dit gaat volgens ons toch wel een stukje verder dan "geïnspireerd zijn door", de ontwerpen lijken als twee druppels water op elkaar. Vanzelfsprekend waren ze in Bihor nogal pissig op Dior. Ze wisten van niets, Dior doet niet aan "bronvermelding" en zagen geen cent van de inkomsten door de verkoop van hun kleding. En dat terwijl Dior één van de jassen voor maar liefst € 30.000,- verkoopt.

Bihor Couture

Ze besloten om terug te slaan. Sterker nog: om hier zelf een slaatje uit te slaan! Want als mensen bereid zijn om een fortuin te betalen voor de jas van Dior is er blijkbaar buiten Roemenië ook een markt voor de prachtige traditionele kleding uit Bihor. Samen met Roemeens modetijdschrift Beau Monde zijn de ontwerpers uit Bihor een eigen modemerk gestart: Bihor Couture. Zie ook vooral de geweldige video hierboven. Fashionista's krijgen de kans om de kleding voor een veel lagere prijs te kopen en steunen daarbij ook nog eens de lokale bevolking. Een win-winsituatie voor iedereen. Nou ja, behalve voor Dior dan. Maar ja, dan hadden ze ook maar niet van de Roemenen moeten jatten.

Bedankt voor de tip Sanne!

Bron verhaal & vergelijkingfoto's: Bored Panda
Kleding kopen? Check de webwinkel van Bihor Couture!

0 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
Nelleke Poorthuis
17-07-2018

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Jarig zijn is gezond. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die meer verjaardagen vieren langer leven.