zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Dief krijgt tweede kans aangeboden

15-11-2018 3 minuten leestijd

We krijgen allemaal onze portie tegenslag in het leven. De één wat meer dan de ander, maar we ontkomen er niet aan. Sterker nog: we hebben vaak helemaal geen invloed op wat ons overkomt. Wel hebben we altijd de keus in hóe we ermee omgaan. Siebe Martijn Groenendijk van Het Bouwbedrijf is het daarover helemaal met ons eens. Hij reageerde op een wel heel bijzondere manier op zijn portie tegenslag.

Dief Krijgt Tweede Kans Aangeboden 3

Jelle (links) en Siebe Martijn. Foto: Studio Kasterman/Ben den Ouden

Wat is er gebeurd?

Op 8 augustus werd de werkbus van zijn medewerker Jelle leeggeroofd. Van haakse slijpers tot saneringsfreesmachines, alles was weg. Met lood in zijn schoenen vertelde Jelle het aan zijn baas. Hij voelde zich enorm verantwoordelijk voor de spullen en lag er wakker van. Siebe Martijn werd echter niet boos en deed ook geen aangifte.

Wat deed hij dan wel?

Hij plaatste een oproep aan de dader online:

Geachte dader,

Wij vinden het heel erg vervelend dat je voor deze carrière hebt moeten kiezen.

Gezien de omvang van de diefstal (je hebt immers de bus laten staan) hopen wij dat er nog een carrière switch voor je inzit.

Iedereen verdient een (tweede) kans en daarom vragen wij de spullen naar ons terug te brengen.

Dan gaan we gezamenlijk kijken wat er voor jou nodig is om een vakman te worden in de bouw, zodat je op een eerlijke manier je geld kan verdienen en trots op jezelf kan zijn!

Affiniteit met gereedschap heb je duidelijk al, maar dan leren wij je ermee werken!

We geloven in je!

Klik hier om de bijbehorende video te bekijken.

Bijzondere jongeren

Nu kun je natuurlijk zeggen: wat een onzin, gooi die dief de gevangenis in, het is gewoon een crimineel, die moet je niet belonen. Maar zo zit Siebe Martijn niet in elkaar. "Dat kun je misschien naïef vinden, maar dat past niet bij wie ik ben. Bij Het Bouwbedrijf werken we met bijzondere jongeren, met een afstand tot de arbeidsmarkt. Die bied ik een kans om hun leven positief op de rit te krijgen. Daar sta ik voor. Ook in deze situatie."

De dader heeft zich tot nu toe nog niet gemeld. Misschien is hij bang dat ze hem in de val lokken? Toch is dit echt geen sarcasme, maar een oprechte actie. Dus bij deze ook een oproep aan de dader van ons: grijp deze kans en breng de spullen terug! Wie weet houd je er een prachtige carrière aan over.

Bedankt voor de tip Roelien!

Nelleke Poorthuis
15-11-2018
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden

Ik heb geen spiegel nodig. Ik heb pubers.