Boek ons

We gingen de wereld veroveren. Dachten wij.

11-09-2014

Deze zomer hadden we goed nieuws: Omdenken zou – onder de noemer Flip-thinking – de wereld veroveren, schreven wij ronkend. Ja ja. Eindelijk was het zo ver. Iedereen in Nederland kon al jaren genieten van de verhalen op deze website en van onze omdenkuitspraken op Facebook en Twitter. We vonden het tijd de rest van de wereld met ons gedachtegoed kennis te laten maken. 

flip-thinkingEchter. Dat viel nogal tegen. Zo hebben we maanden later op Twitter slechts 254 volgers en op Facebook 432 likes. Waarvan het merendeel (eenmaal raden) bovendien Nederlands. Hoezo de wereld veroveren? Het is eerder pruttelen op regionale schaal. Madurodam is er groot bij. Zielig. Treurig gedoe.

Natuurlijk staken we de hand in eigen boezem. Waren de quotes of verhalen die Chris King Perryman (onze collega die zich toelegt op ons internationale avontuur) niet goed genoeg? Nee. Dat was het naar ons idee niet. Ze werden ook prima geliked. Was de regelmaat van de berichten onvoldoende? Of was er juist sprake van overdaad? Nee. Naar onze waarneming ook niet. Ook wat dat betreft krijgen we vooralsnog alleen maar positieve reacties. Hadden we misschien gewoon meer tijd en geduld nodig? Mogelijk. Zou kunnen. Alleen… wij zijn nou eenmaal nogal ongeduldig. We willen door. Verder. Meer. De wereld. Liever gisteren dan vandaag.

Vandaar dat we jullie hulp nodig hebben.

We zouden het ontzettend op prijs stellen als je je buitenlandse vrienden, familie en collega's vertelt over flip-thinking. Dus bij deze een officiële oproep: deel onze berichten op Facebook met je vrienden en retweet onze tweets! Of ga naar onze Facebook pagina en nodig via de balk aan de linkerkant jouw vrienden uit om deze pagina leuk te vinden. Laat iedereen (en dan vooral mensen in het buitenland) weten dat we bestaan. Wat we vooral nodig hebben zijn buitenlandse ‘multiplicatoren’: mensen die autoriteit hebben, over een netwerk beschikken, een charismatische werking hebben, etcetera, etcetera.

Als je ons kan en wil helpen, heel graag.

We zullen je eeuwig dankbaar zijn.?

En dat duurt lang, eeuwig.?

Daar zijn we ons van bewust.

Overigens.

Het mooie is ook, hoe meer buitenlandse contacten, des te meer internationale omdenkverhalen vice versa ons kunnen bereiken. We verspreiden immers niet alleen, we verzamelen ook. Ook in Amerika, Swaziland, Thailand, Canada, Turkije, Honduras, IJsland, Burundi, Bahrein, Nauru, Micronesia, Trinidad en Tobago, Nepal, Marshalleilanden, Engeland, Saint Kitts en Nevis, Luxemburg, Mexico, Vaticaanstad en Zambia wordt soms omgedacht. Toch?!

57 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
11-09-2014

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Reageren onder dit verhaal kan helaas niet meer, maar we horen graag wat je wilt vertellen via contact@omdenken.nl.
M
Martin Booman
18-12-2015
Hoe gaat het nu met de overovering van de wereld met Flip Thinking. Persoonlijk vind ik het niet lekker klinken en zou ik het simpele en vaak gebruikte Think Opposite gebruiken. Misschien niet uniek maar wel trefzeker. Of willen jullie al Om Denkend het succes van deze en vergelijkbare stromingen om zeep helpen? Think Opposite en ga i.p.v. de wereld vertellen om Flip Thinking te adopteren de naam aanpassen naar Think Opposite.
M
Redactie Omdenken
21-12-2015
We zijn er nog steeds druk mee bezig Martin en het vordert gestaag. Maar... niet meer onder de naam flip-thinking. We gebruiken nu in het Engels ook gewoon het woord Omdenken. Zie www.omdenken.com. Werkt goed!
A
Amber
13-10-2014
Ha, universele humor proberen te vangen in cijfers... Zo 2013
H
Henry
01-10-2014
Ik heb begrepen dat jullie binnenkort weer gaan knutselen op jullie site. Ik kan mij voorstellen dat het een hele stap is om jullie boekjes in het Duits t/m Swahili te laten vertalen, maar je kunt als eerste stap misschien wel de site zo inrichten dat een aantal pakkende foto's, films en verhalen er ook in andere talen op staan, die je op de site kunt kiezen....wellicht zijn er dan zelfs omdenk-fans te vinden die deze willen vertalen. Op het moment dat men op zoekmachines dan flip-thinking of omdenken intikt dan komt men ook op een site waar men voorbeelden in het Engels/Duits/Frans/Spaans/Italiaans etc kan vinden. Zo kan men allereerst kennismaken met.....
N
Nedero
17-09-2014
Als jullie meer Twitter volgers willen, neem even contact op.. Misschien kan ik jullie helpen.
N
Omdenken
18-09-2014
Je hebt mail!
A
Angelica
17-09-2014
Geef je op voor een TedTalk
A
Omdenken
17-09-2014
TedTalks hebben inderdaad een groot bereik. Goed idee, dank je wel!
M
Michel
16-09-2014
Omdenken is een aktieve aktie, dan redt je het dus niet om meer mensen hier deelgenoot van te maken door passief te zijn. Ik ben ook wel erg nieuwsgierig naar de frisse buitenlandse benaderingen van de feiten.
L
Léia
16-09-2014
Niet zo zuur jongens, wat is er mis met een droom om je gedachtegoed over de wereld te strooien? En waarom mag je dan niet de hulp van je vrienden vragen? Ik doe mee!
L
Omdenken
16-09-2014
Dank je wel Léia! Stellen we op prijs. :)
E
Erik ten Berge
15-09-2014
De wereld 'veroveren' kan niet het doel zijn maar een middel om 'iets' te bereiken.
Door meer energie te leggen op 'dat iets' ipv het middel (likes op facebook en twitter, de wereld veroveren, kennis van gedachtengoed krijgen) ben je volgens mij effectiever zijn in het bereiken van 'dat iets'.

Door deze oproep zal, denk ik tenminste' meer van hetzelfde worden bereikt.. Misschien niet 432 likes op Facebook, maar 864. Zijn jullie dan tevreden, heb je dan bereikt wat jullie willen? Verwacht het niet.

Je doet hetzelfde maar verwacht een ander resultaat. Probeer iets anders ;-)
E
Omdenken
16-09-2014
Dank je wel voor je reactie Erik. Het is inderdaad goed om hier weer eens met elkaar om de tafel te gaan zitten en te bespreken wat er nu precies willen bereiken. Vooralsnog is dat vooral het kennis laten maken met ons gedachtengoed maar onze ambities zijn ook groter dan dat.
S
Sue
15-09-2014
Hoe is omdenken toegepast in deze marketingactie? Eerst de bestaande klantenkring afschilderen als regionaal gepruttel, zielig en treurig gedoe. Vervolgens deze achterban vragen om hun netwerk aan te boren voor het bedrijfssucces...
S
Omdenken
15-09-2014
Nee Sue! Je leest het verkeerd. Of we hebben het verkeerd opgeschreven. We vonden wat wíj aan het doen waren zielig en treurig. Niet jullie!
A
Anoniem
15-09-2014
Je kan nooit weten welke tekst wie zal raken en verder helpen.
Consider it done!
A
Omdenken
15-09-2014
Dank je wel!