zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

De Fuck it list

05-04-2016
Fuck It List

Al een heel groot deel van je leven achter de rug en ook nog een heel leven voor je. Al zoveel dingen gedaan en ervaren en nog zoveel ervaringen voor de boeg. Sommige mensen zijn geneigd in het verleden te blijven hangen en anderen voelen zich fijn bij het focussen op de toekomst. Focussen op dingen waarvan je droomt, waar je naar verlangt en die je ooit echt nog zou willen of moeten doen voordat je dood gaat.

Bucketlist

Sommige mensen maken van deze dromen of doelen een bucketlist, een lijstje met dingen die je gedurende je leven echt gedaan moet hebben en kunt afvinken als je ze volbracht hebt. Zoals parachute springen, zwemmen met haaien, een bepaalde functie in je droombedrijf krijgen, een droomreis met je partner maken. Zon lijstje kan je veel hoop en zin geven in de toekomst. Je ziet de mogelijkheden en leeft toe naar je doelen. Hoewel je je heel gelukkig zou kunnen prijzen met deze levensdoelen en mogelijkheden, zou je je misschien juist ook een beetje verdrietig kunnen voelen door zon lijst. Ga ik deze dromen wel waarmaken? Heb ik hier wel de mogelijkheden voor? En genoeg tijd? Word ik wel gelukkig als ik deze doelen uiteindelijk niet bereik?

Fuck it list

Maar van omdenker Lianne kregen wij een tijd geleden een goed idee binnen. Haar oom heeft namelijk geen bucketlist maar een fuck it list. We draaien het dus om. Een lijst met de dingen die je juist nóóit meer wil doen in je leven. De blunders, de fouten of vervelende ervaringen die jij in je leven bent tegengekomen zet je in een lijst en je zorgt ervoor dat je er nooit, maar dan ook nóóit meer mee te maken krijgt. Heerlijk makkelijk toch? Je hebt het geheel in eigen hand. De mogelijkheid is altijd beschikbaar; je zegt er namelijk gewoon 'nee' tegen. Dat klinkt gek, want wij van Omdenken sporen jullie meestal aan om juist dat ja te zeggen tegen de wereld. Maar deze 'nee' geeft je ruimte voor nieuwe mogelijkheden. Nieuwe mogelijkheden waar je wél blij van wordt en waar je vervolgens volmondig 'ja' tegen kunt roepen.

Een voorbeeld van een Fuck it list

  • Beginnen aan een dieet
  • Me opwinden over getreuzel bij de kassa van de Albert Heijn
  • Parachutespringen
  • Kleren kopen die ik niet aan doe
  • Anderen blij maken ten koste van mezelf
  • Een berg beklimmen
  • Een wereldreis maken
  • Van mezelf verwachten dat ik promotie moet maken

Doe mee. Maak je eigen lijst en fuck it!

Bekijk ook ons filmpje:

De Fuck it list is ook te vinden in het boek 'Neem een geit' van Claudia de Breij.
Nelleke Poorthuis
05-04-2016
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden