Boek ons

De eerste dag

26-03-2017

Stel je voor. Je begint met een nieuwe baan. Best spannend. Inhoudelijk zijn er raakvlakken met wat je ervoor deed, maar het merendeel van je taken zal nieuw zijn en je hebt eigenlijk geen idee wat er precies gaat komen. Mét jou beginnen er 29 andere mensen aan diezelfde nieuwe baan. Jullie zitten gezellig met zn allen in een grote kantoortuin en genieten de hele dag van elkaars aanwezigheid. Oh ja. Als je het niet goed doet, zul je hierop worden afgerekend. Dat weet iedereen.

De eerste drie dagen zitten erop en je bent kapot. Het is toch wel erg veel wat er op je af komt. Veel geluiden, veel beelden, veel informatie, veel verwachtingen ook.

Je lieve moeder komt bij jullie eten. Je stapt met een diepe zucht de kamer in en nog voordat je zit begint ze haar belangstelling te tonen. En, hoe bevalt het? Heb je het naar je zin? Wat doe je nou precies? Zijn je collegas leuk? Ga lekker zitten. Wil je iets drinken? Hoe is het nou om in zon tuin te werken? Is het wat je verwacht had? Gaat het goed? Je ziet er wel een beetje moe uit. Doe je het goed? Wat vindt je leidinggevende van je? enz. enz.

Nou, ik weet niet hoe het bij jou zit. Maar ik zou op dat moment het liefst in een holletje willen kruipen en even helemaal niets hoeven. Geen vragen beantwoorden, niet nadenken. Gewoon even zijn. Verder niets. LAAT ME!

En een andere dag zal ik met heeeeel veel moeite de neiging onderdrukken om heel hard te gaan gillen. LAAT ME!

Stel je dan nu eens voor dat je 6 jaar bent. En dat je net in groep 3 begonnen bent...

Need I say more?

Deze blog werd origineel geplaatst op 22 augustus 2016 door Janina Dubbeld op de website van Kindercoach De Vuurtoren
2 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
Sabine Sterk
26-03-2017

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Reageren onder dit verhaal kan helaas niet meer, maar we horen graag wat je wilt vertellen via contact@omdenken.nl.
L
Lindsay
03-04-2017
Amen!
J
Jan Jaap van Hoeckel
02-04-2017
Ja leuk! Dat is wat de meeste kinderen zullen zeggen. Vervolgens wordt er doorgevraagd. Ja, gewoon leuk. Punt. Meer mag je niet verwachten. Zoals ik zeg, hoe erg moet het voor kinderen soms zijn om ouders te hebben. Hoe graag zou je ze soms achter het behang plakken of door de wc spoelen. Het is goed om dat als ouder te beseffen, dat maakt je wat nederiger en meevoelender.