zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

CV van fouten

12-05-2016
Cv Van Fouten

Een CV vol met fouten? Dat klinkt ongebruikelijk, en dat is het ook. Normaal gesproken geef je in een CV een korte samenvatting van je leven om een eventuele toekomstige werkgever te laten zien wat je allemaal hebt gedaan en geleerd. Voor dat bedrijf is dit de eerste indruk van jou als persoon. Dus wat doe je? Je schrijft niets dan goeds over jezelf om de beste eerste indruk achter te laten.

Net Ronaldinho

Wetenschapper Melanie Stefan schreef in het tijdschrift Nature over het CV. Zij zette het echter in een ander daglicht. Doordat iedereen alleen maar succesverhalen in het CV schrijft, lijkt het voor anderen alsof die persoon alleen maar geluk heeft en alles goed gaat. Mislukt werk wordt namelijk niet geplaatst. Als we zelf mislukken, voelen we ons hierdoor volgens Stefan alleen en verdrietig. Zelf vergeleek Stefan haar carrière met die van voetballer Ronaldinho. Deze kreeg namelijk te horen dat hij niet was geselecteerd voor het nationale elftal op dezelfde dag dat Stefan te horen kreeg dat zij werd afgewezen voor een beursaanvraag. Het grote verschil tussen de twee was alleen dat Ronaldinho bekend is en Stefan niet. Jonge voetbalspelers zien dus dat hun grote voorbeeld ook wel eens ‘faalt’.

Mislukt

Naar aanleiding van het artikel van Stefan publiceerde hoogleraar psychologie van de Amerikaanse Princeton University Johannes Haushofer een overzicht van zijn mislukte projecten. Alles wat er ook maar mislukt was in zijn leven, zoals artikelen en sollicitaties, noemt hij in dit CV. Hier vind je zijn CV van fouten.

Door bezig te zijn met zijn eigen CV, viel het hem zelf ook op dat het leek alsof alles goed voor hem uitpakt. Maar waar iedereen natuurlijk liever de allerbeste versie van zichzelf etaleert, is het misschien ook wel eens fijn om juist de mislukkingen van anderen eens te zien. Haushofer trapte af, wie durft nog meer?

Bedankt voor de tip Deborah!

Bron: NOS
12-05-2016
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden