Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Coole koptelefoon

07-08-2013

Ik werk als logopediste en adviseur op het gebied van doofheid, slechthorendheid en spraak- en taalmoeilijkheden. Op een dag kreeg ik de vraag of ik geschikte gehoorbescherming wist voor een autistische jongen. Hij wilde zich wat van de klas kunnen afzonderen om geconcentreerder zijn schoolwerk te doen.

Maar ook de kleinste traditionele gehoorbescherming was nog te groot voor zijn jongensoortjes. En hij wilde per se geen oorstukjes op maat hebben, omdat die teveel zichtbaar zouden zijn en hij niet wilde dat iedereen zag dat hij zulke bescherming nodig had. Wat nu?

Mijn advies: geef hem juist iets heel groots en opvallends, zoals een gehoorbeschermingskap in de vorm van een dj-koptelefoon. Liefst in knalblauw of fluorescerend groen. Gekoppeld aan een mp3-speler met daarop een concentratiebevorderend, rustgevend muziekje.

Deze strategie van het etaleren bleek dé oplossing. De koptelefoon gaf de jongen de rust die hij nodig had, en bovendien stond ‘ie hem supercool. Zo’n stoer ding wilden zijn klasgenootjes ook wel...


Diderica van Thes
6 december 2011

07-08-2013
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden