zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Hoe is het nu met ze? - Bonusaflevering seizoen 2

30-09-2019 18 minuten leestijd

Hallo luisteraars, daar zijn we weer! Met een speciale bonusaflevering. We zijn heel hard aan het werk met seizoen 3 van de podcast. We hebben nog opnames op de plank liggen van de gesprekken die we voerden in onze pop-up store op Utrecht Centraal en er staan nieuwe opnamedagen gepland. Genoeg plannen dus en jullie zullen die afleveringen zo snel mogelijk zien verschijnen op de plek waar je altijd naar onze podcast luistert.

Maar voor het zover is hebben we, net als vorig jaar, een bonusaflevering voor jullie. Daarin gaan we, à la 'Ik Vertrek', even kijken hoe het nu is met de mensen die in seizoen 2 een gesprek hadden met Berthold. Hoe vonden ze het gesprek? Hebben ze er iets aan gehad? En hoe gaat het nu met het probleem waar ze toen mee worstelden?

We spraken een aantal mensen en laten hier hun updates horen. Heb je de afleveringen zelf nog niet geluisterd? Dan moet je dat echt eerst doen (dat kan bijvoorbeeld hier). Anders snap je echt niets van wat je hier allemaal gaat horen.

Hoe kan ik luisteren?

Klik hier meteen door naar je lievelings-app. Dat kan bijvoorbeeld via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts. Ook zullen we hieronder ergens een Youtube linkje zetten, dat luistert misschien wel het makkelijkst. Als je hem niet ziet, kun je hier klikken.

Inhoud van de aflevering

  • We beginnen met Mariëlle. Zij sprak met Berthold over moeite hebben met kiezen. Het gesprek ging al vrij snel de diepte in en ze kwamen zelfs uit op thema’s als het nut van ons bestaan en wat je eigenlijk moet doen om je leven te laten lukken. We vroegen haar om een update.
  • We gaan door met Paul. Hij kwam bij ons terecht omdat het hem niet lukte om een boek uit te lezen. Klinkt misschien als een beetje een onbenullig probleem, maar Paul had er echt last van. In het gesprek met Berthold werd al gauw duidelijk dat er meer achter zat. Het zorgde er bijvoorbeeld voor dat hij zich een slappeling voelde. En hij wilde juist heel graag een boek uitlezen om te bewijzen dat hij géén slappeling is. Hij vertelde ook nog dat hij binnenkort naar Frankrijk zou gaan om bij iemand een vloer te leggen. Inclusief plinten. Wat nou als hij die klus ook niet wist af te maken? We blikten terug en vroegen Paul wat hij nou eigenlijk zelf van het gesprek vond.
  • De volgende is Marleen. In haar samengestelde gezin met drie pubers loopt het niet altijd zoals zij graag zou willen. Haar verlangen was een soort Punica-oase waarin alles goed is en iedereen gelukkig. Ze sprak met Berthold over deze situatie en samen kwamen ze in twee verschillende vakjes van de matrix uit: zowel oplossen door zelf actief meer Punica-oase-momenten te creëren maar ook loslaten. Het laten gaan van de verwachting dat haar gezin altijd warm en gezellig moet zijn. Niet eenvoudig… daarom vroegen we haar hoe het nu met haar en haar gezin gaat en hoe ze het gesprek met Berthold vond.
  • Nu Marieke. Zij was degene die moeite had met echt blij zijn. Ze gaf haar leven een dikke acht, maar had het idee dat ze desondanks al heel erg lang niet meer écht blij geweest was. Gedurende het gesprek werd duidelijk dat ze zichzelf afsloot voor anderen, uit angst om weer gekwetst te worden. Maar dat ze er ook van overtuigd was dat ze juist iemand anders nodig had om weer helemaal blij te kunnen zijn. Terwijl ze juist zo graag zou willen bruisen van blijheid. Ook alleen. We vroegen haar om een update.
  • En dan Babette. Zij was bijna klaar met haar studie Geneeskunde maar was er eigenlijk achter gekomen dat ze geen arts meer wilde worden. Maar wat dan wel? Tijdens het gesprek wisten Babette en Berthold het om te draaien: het probleem is niet dat ze niet weet wat ze wil. Ze weet juist heel goed wat ze wil: geen arts worden! En wat dan wel? Ja, dat hoefde ze eigenlijk nog helemaal niet te weten. Het is inmiddels even geleden dus we vroegen haar hoe het nu met haar gaat en of ze tegenwoordig weet wat ze wil...
  • We sluiten af met Rob. Zijn podcastaflevering ging over zijn werk. Een tijd lang had hij weinig uitdaging gehad in zijn werk, dus ging hij op zoek naar meer. Dat was iets te goed gelukt want nu had hij last van stress en onzekerheid over het werk dat hij leverde. Met Berthold had hij het over de angst om saai te zijn of een saai leven te leiden. We zijn benieuwd of het leven van Rob inmiddels spannend genoeg is...

Reacties & seizoen 3

We krijgen zoveel toffe reacties van jullie. Dank je wel! En mocht jij nog iets aan ons kwijt willen, dat kan altijd door een mail te sturen naar contact@omdenken.nl.

Wij zijn ondertussen dus druk bezig met seizoen 3. Nieuwe afleveringen zullen zo snel mogelijk in jouw favoriete podcastapp verschijnen. Houd ons in de gaten!

En we willen je tot slot nog om een gunst vragen. De beste manier om podcast te ontdekken is namelijk mond-tot-mond-reclame. Dat iemand je vertelt dat je een podcast echt moet luisteren. Vind jij nou dat de Omdenken Podcast zo’n podcast is, vertel je vriend, tante, collega, moeder, groenteboer of pedicure dan eens over ons. Dank je wel en tot snel!

Dat klinkt leuk maar ik snap er niks van, wat is een podcast?

Een podcast is niets meer dan iets met alleen geluid dat je kunt beluisteren op een moment dat het jou uitkomt. Netflix, maar dan voor audio zeg maar. Het woord is een mix van het Engelse woord voor uitzenden, broadcasten, en de iPod van Apple die het ooit als eerste mogelijk maakte om geluidsbestanden overal mee naar toe te nemen.

Hoe kan ik luisteren?

Er zijn verschillende manieren om naar de Omdenken Podcast te luisteren. Hier op deze website vind je een overzicht van alle afleveringen.

Heb je een iPhone? Ga dan naar de App Store en download de app Podcasts. Klik onderin op ‘Zoek’, zoek op ‘Omdenken', klik op ons logo en vervolgens op de paarse abonneerknop. Iedere nieuwe aflevering verschijnt nu automatisch in deze app. Je komt er ook via deze link.

Heb je een Android telefoon? Ga dan naar de Google Play Store en download de Google Podcasts app. Zoek op 'Omdenken', klik op ons logo en vervolgens op de abonneerknop. Ook dan kun je iedere nieuwe aflevering in deze app beluisteren. Je komt er ook via deze link.

Heb je Spotify? Ideaal! Zoek in de Spotify app op 'Omdenken' en je vindt onze podcast. Of klik hier.

We uploaden het audiobestand ook elke week op YouTube. Er is niet veel spannends te bekijken, maar je kunt er wel makkelijk luisteren.

Liever via RSS? Kan ook!

Kom je er niet uit? Mail ons en we helpen je!

Sabine Sterk
30-09-2019
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden