Boek ons

Berthold geeft antwoord: schoonmoeder

17-02-2015

Waarschijnlijk voor veel mensen een herkenbaar probleem. Een moeder of schoonmoeder die zich beklaagt dat jij te weinig langs komt. Kun je dat omdenken? En wat is eigenlijk het verlangen achter deze klacht?

Een tijdje terug hebben we een aantal filmpjes gedeeld waarin Berthold antwoord gaf op veelgestelde vragen over omdenken. Jullie bleken nog veel meer vragen te hebben, dus organiseerden wij op 20 november 2014 in het Spoorwegmuseum een sessie waarbij jullie vragen konden stellen. Deze vragen en de antwoorden hebben we uiteraard opgenomen en delen we hier met jullie. De komende tijd zal er iedere dinsdag een filmpje op onze website verschijnen. Veel kijkplezier!

Alle filmpjes die tot nu toe in deze serie zijn verschenen vind je hier.

3 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
17-02-2015

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Reageren onder dit verhaal kan helaas niet meer, maar we horen graag wat je wilt vertellen via contact@omdenken.nl.
E
Emilybrugman@gmail.com
25-11-2015
Hier het filmpje waar ik t over had, misschien geeft t inspiratie?
a
agatha
18-02-2015
Super opgelost. Benadering is belangrijk.
T
Tharfi
17-02-2015
Doet mij denken aan de communicatie met mijn oma van nu 98. Dit werd in mijn ogen slechter toen zij in het bejaardentehuis kwam wonen tien jaar geleden.
Zij in haar stoel waar ze bijna de hele dag niet uitkomt en zoals ze het in de Achterhoek zeggen: een zittend gat verzint zich wat. Aanvankelijk vroeg ik altijd bij binnenkomst aan haar 'Hoe is het je?', waarna er (voor mijn gevoel) een stortvloed aan klachten over haar falende lijf en sociale omgeving op gang kwam. Wat bij mij weer frustratie opriep.
Op een gegeven moment heb ik het anders aangepakt. Bij binnenkomst vraag ik nu 'Alles goed?'. Nu krijg ik veel vaker een positief antwoord, omdat deze vraag maar 2 antwoorden kent: ja en nee (en nee='niet gezellig'). Hierdoor verloopt de visite veel leuker voor beide partijen en staat zij er zelfs vaker voor open om bijvoorbeeld een ommetje te maken waar zij eerder niet voor te porren was!