Boek ons

Berthold geeft antwoord: klagende pubers

24-02-2015

Een gezin moet noodgedwongen eerder terugkomen van vakantie omdat hun twee pubers niet zonder wifi kunnen. Is dat erg? Is dat een probleem? Dat ligt er maar net aan door wiens ogen je deze situatie bekijkt. Berthold voelt grote sympathie voor deze pubers.

Een tijdje terug hebben we een aantal filmpjes gedeeld waarin Berthold antwoord gaf op veelgestelde vragen over omdenken. Jullie bleken nog veel meer vragen te hebben, dus organiseerden wij op 20 november 2014 in het Spoorwegmuseum een sessie waarbij jullie vragen konden stellen. Deze vragen en de antwoorden hebben we uiteraard opgenomen en delen we hier met jullie. De komende tijd zal er iedere dinsdag een filmpje op onze website verschijnen. Veel kijkplezier!

Alle filmpjes die tot nu toe in deze serie zijn verschenen vind je hier.

6 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
Nelleke Poorthuis
24-02-2015

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Reageren onder dit verhaal kan helaas niet meer, maar we horen graag wat je wilt vertellen via contact@omdenken.nl.
s
sabine
26-02-2015
Ik ben het eens met Bertold. Internet is een onlosmakelijk deel van het leven van de puber. Hun sociale netwerk, die ze voor een groot deel onderhouden via internet, is enorm belangrijk voor hen. Een vakantie zonder internet is waarschijnlijk vergelijkbaar voor veel volwassenen met een vakantie waarin je geen boeken zou mogen lezen. Voor mij is een boek lezen ontspanning, voor mijn zonen is dat leuke filmpjes kijken op You Tube en communiceren met hun vrienden. Ik neem een mifi mee, daarmee creëer je een eigen draadloos netwerkje, dus altijd wifi voor de hele familie. We leven nu eenmaal in 2015 en internet is een vast onderdeel van ons leven, ook van ons als ouders trouwens, ook in de vakantie.
A
Anoniem
25-02-2015
Hij heeft een zeer goed en uitstekend punt gemaakt.
Als ouders moet je je kinderen voorbereiden wat een vakantie inhoud en vaak is dat geen internet meer dus afgesloten zijn met je vrienden. Niet ff snel je leuke moment delen met al je vrienden , je kan niet ff klagen zodat je vrienden je ondersteunen . Dit geeft wel even de hele visie erop wat vakantie kan inhouden voor pubers.
Red je maar met een boek ja hoe kom ik er als ouder makkelijk vanaf .
Nee ouders zorg dat je spelletje mee hebt ,vermaak je kinderen maar nee dat willen ze liever niet want het is vakantie .
A
Anja
25-02-2015
Leuke filmpje, en voor een deel ben ik het er mee eens, maar hemel kinderen zijn verslaafd aan internet! En een vakantie zonder is prima, stuur een kaart of een brief om in contact te blijven met je beste vrienden. Maar ala hoeveel tijd gaat echt op aan je vrienden? En hoeveel tijd aan leuke filmpjes te kijken, een comment geven daarop, een selfie te uploaden, waar je eigenlijk niet tevreden mee bent, dus 10 keer aanpast? En nog zoveel meer van die onzinnige dingen! Lichte kinder mishandeling mehoela
A
Anoniem
24-02-2015
Geweldig. Eindelijk iemand die de puber begrijpt.
R
Rik Reijnders
24-02-2015
Ik vind de 'Berthold geeft antwoord' filmpjes ontzettend grappig en leerzaam. Blijf ze alsjeblieft online zetten :D
R
Omdenken
25-02-2015
Goed nieuws Rik: we hebben er nog 10 voor je in petto!