Boek ons

Berthold geeft antwoord: lakse puberzoon

09-06-2015

Zie je hierboven geen video? Klik dan hier.

In deze video geeft Berthold Gunster antwoord op de vraag: hoe ga ik om met de laksheid van mijn puberzoon? Hij wil geen huiswerk maken of helpen met klusjes in het huishouden. Kun je dat omdenken?

Een tijdje terug hebben we een aantal filmpjes gedeeld waarin Berthold antwoord gaf op veelgestelde vragen over omdenken. Jullie bleken nog veel meer vragen te hebben, dus organiseerden wij op 20 november 2014 in het Spoorwegmuseum een sessie waarbij jullie vragen konden stellen. Deze vragen en de antwoorden hebben we uiteraard opgenomen en delen we hier met jullie. Vanaf nu zal er iedere dinsdag een filmpje op onze website verschijnen. Veel kijkplezier!

Alle filmpjes die tot nu toe in deze serie zijn verschenen vind je hier

5 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
Sabine Sterk
09-06-2015

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Reageren onder dit verhaal kan helaas niet meer, maar we horen graag wat je wilt vertellen via contact@omdenken.nl.
H
Hoe om te gaan met de laksheid van je puberzoon of -dochter |
10-07-2015
… Vandaag deel ik graag een korte video (ruim 8 minuten) met je, omdat ik denk dat het je een interessant perspectief zal opleveren. In deze video van OMDENKEN geeft Berthold Gunster antwoord op de vraag: hoe ga ik om met de laksheid van mijn puberzoon? Hij wil geen huiswerk maken of helpen met klusjes in het huishouden. Kun je dat omdenken? Ik denk van wel, veel kijkplezier! Hierbij de link: https://omdenken.nl/berthold-geeft-antwoord-lakse-puberzoon/   …
M
Maudy Rozemeijer-Krol
09-06-2015
het vaatwasprobleem met pubers

Met 3 pubers in huis en een man die vaak op reis is en mijn eigen fulltime baan, maak ik het mezelf graag makkelijk, al lukt dit niet altijd, maar deze werkte (even): de bekers-borden-etc-mee-naar-beneden-nemen actie (buro's die soms vol staan met servies) en dan het liefst in de vaatwasser zetten (ja ik weet het, ik vraag veel ..) na een warme maaltijd s'avonds vroeg ik de daders of het lekker gesmaakt had / iedereen klaar was, 'ja' klonk het in 3-voud. Blijf maar zitten hoor, zei ik met een big-smile, mama ruimt wel af ! En daar ging ik, ik stapelde de borden, potten en pannen op, liep de trap op en verdeeld alles (wel eerlijk, anders vallen ze daar weer over) over de 3 buro's ... met stomheid geslagen en open monden keken ze me aan toen ik weer in beeld stond beneden. Ja, zei ik ... misschien doe ik het wel al jaren verkeerd en hoort het daar ! Vreselijk gelachen .. en het heeft (al was het maar even) geholpen.
M
Redactie Omdenken
17-06-2015
Prachtig!
M
Ivonne
09-06-2015
Of met de kinderen naar buiten lopen en vragen of ze iets bijzonders zien op de gevel van het huis. Nee? Zeg je ik zie ook niet een bord met restaurant of Hotel staan! Ze staan perplex! Helpt ook even.
M
Sylvie
09-06-2015
Maud geweldige actie!