Boek ons

Berthold geeft antwoord: burenoverlast

21-09-2015

In deze video geeft Berthold Gunster antwoord op de vraag: hoe kan ik omdenken dat buren veel herrie maken? Burenoverlast kun je soms oplossen, heel af en toe omdenken, maar vergeet ook loslaten niet. Kies met volle overtuiging voor één van die drie en zorg dat jij jezelf niet afhankelijk maakt van de goedwillendheid van anderen.

Sommige vragen over omdenken worden ons nogal vaak gesteld. Dus leek het ons een goed idee om op die vragen eens uitgebreid antwoord te geven in de vorm van een filmpje. Alle filmpjes uit de reeks Berthold geeft antwoord vind je hier.

5 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
Berthold Gunster
21-09-2015

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Reageren onder dit verhaal kan helaas niet meer, maar we horen graag wat je wilt vertellen via contact@omdenken.nl.
L
Linda
23-09-2015
al 2 jaar zit ik tegen een vreselijke camper van de buren aan te kijken. Mijn hele uitzicht is verdwenen. Los van het feit het feit dat het gevaarlijke situaties oplevert, is het aangezicht voor mij vreselijk. Omdenken heb ik geprobeerd maar lukt niet. Praten met de buren hebben we gedaan, maar zij geven aan het wel makkelijk te vinden zo, een stalling op eigen oprit. Ik heb hier ruim een jaar enorme last van gehad, en vooral van het feit dat de buren geen rekening houden met onze gevoelens. De Camper werd hoe langer hoe witter en groter. 'S nachts droomde ik ervan.
Maar nu: het huis hebben we te koop gezet, en inmiddels is het verkocht en hebben we een nieuw huis gekocht. Over 5 weken krijgen we de sleutel. De camper staat er nu weer, maar ik ben zoooooooo blij dat ik dit niet nog een paar jaar moet meemaken.
L
linda
14-10-2015
Zeker Karin! Ik heb zo vaak in de buurt rondgereden om te kijken hoe de buurt eruit zag. Daarbij zijn we nu niet meer afhankelijk van anderen voor ons uitzicht. Hier heb ik op gelet bij de aankoop van een nieuw huis. Dit gaat gaat mij hopelijk nooit meer overkomen en ben blij dat wij zelf de regie hebben genomen. Nooit gedacht dat ik hier zo veel last van kon hebben.
L
karin
23-09-2015
Hopen dat de nieuwe buurt campervrij is :)
L
Loes
23-09-2015
Ik ben het grotendeels met je oplossingen eens, maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om te verhuizen. Als je afhankelijk bent van sociale woningbouw ben je aangewezen op de woningbouwvereniging. Dat maakt het lastiger om zomaar te verhuizen, bovendien zit daar ook een financieel plaatje aan vast wat ook beperkend kan zijn.
A
Anne Posthumus
22-09-2015
Mooi verhaal maar onze ondervinding met horecaoverlast ligt het toch even anders. Als er na 30 jaar wonen een eetcafé wat later een disco voor de jeugd blijkt te zijn op 6 meter van je koopwoning annex bedrijf wordt gevestigd en ook nog ondanks protesten van andere bewoners en overige horeca van de gemeente toestemming voor een sluitingstijd van 5 uur krijgt wordt het een ander verhaal. Rechtszaak wegens niet handhaven. Hoger Beroep 27 okt waarin door de rechter ambthalve peremptoir is gesteld. Gemeente en politie moeten het Hof nu van antwoord dienen.
Zie google;
horecaoverlast leeuwstraat uithuizen
posthumus leeuwstraat uithuizen
rtvnoord leeuwstraat uithuizen
dvhn leeuwstraat uithuizen
youtube leeuwstraat uithuizen